Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.03.2018

Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a avut o întrevedere cu Șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova Michael Scanlan

Astăzi, 20 martie curent, Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a avut o întrevedere cu Șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova Michael Scanlan. La eveniment au mai participat reprezentanți din cadrul delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control și experți din partea Misiunii OSCE.

În cadrul dialogului a fost discutată minuțios situația existentă în Zona de Securitate, cele mai stringente probleme ce persistă în perimetrul respectiv, funcționalitatea și circulația pe podul dintre localitățile Gura-Bâcului și Bâcioc, necesitatea restabilirii infrastructurii acestui pod și a respectării angajamentelor în privința asigurării circulației nestingherite, rolul Misiunii OSCE în procesul de colectare și prezentare a informației, inclusiv Comisiei Unificate de Control, privind situația în Zona de Securitate, perspectivele de identificare a unor soluții durabile și benefice intereselor locuitorilor de pe ambele maluri.

Totodată, oficialii au trecut în revistă gradul de realizare a înțelegerilor convenite între Chișinău și Tiraspol pe parcursul anului 2017 și au punctat oportunitatea intensificării eforturilor în vederea progresării în procesele inițiate și a rezolvării problemelor actuale.

Cu acest prilej au fost coordonate și unele aspecte organizatorice în privința vizitei Reprezentantului Special al Președinției în exercițiu a OSCE Franco Frattini, care în timpul apropiat urmează să vină în Republica Moldova și să efectueze consultări cu reprezentanții politici din partea Chișinăului și Tiraspolului, anunță Biroul politici de reintegrare.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus