/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Nămeții fac victime. Zeci de mașini au rămas blocate în nămeți, iar peste 400 de elevi nu au ajuns la ore

missing
19 martie 2018, ora 17:37

Victima gerului este un bărbat de 57 de ani. El a fost depistat ieri dimineața de un trecător care a anunțat ambulanța. La sosirea medicilor, bărbatul era inconștient și nu reacționa la stimulii dureroși. A fost transportat la Spitalul raional din Soroca cu semne de hipotermie și degerături. Medicii spun că bărbatul era în stare de ebrietate atunci când a fost adus.

Starea la internare era foarte gravă. Pe parcurs, până azi dimineața el a stat la noi, în secția de Reanimare. Dinamică pozitivă. La moment, starea de claritate medie, el este activ. Conștient. Umblă. De acuma se monitorizează și să nu scăpăm momentul când o să trebuiască să-i amputeze la degete,” a declarat Valeriu Bordeianu, medic reanimatolog, spitalul raional Soroca.

Zeci de oameni au avut nevoie de ajutorul salvatorilor după ce au rămas blocați pe drumurile înzăpezite. In total, pe parcursul nopții, peste o mie de polițiști și salvatori au activat pe traseele din țară.

Pe parcursul zilei de ieri, dar mai ales în această noapte când s-a lucrat în forță pe aceste trasee, au fost deblocate și tractate în jur de 50 mijloace de transport printre care și ambulanțe. Toate persoanele din aceste mijloace de transport sunt în afara oricărui pericol,” a spus Diana Țuțu, ofițer presă IGSU.

Ministerul Educației a anunțat că, din cauza drumurilor înzăpezite și a defecțiunilor tehnice ale vehiculelor, 439 de elevi din 6 raioane nu au putut ajunge la ore, fiind suspendate 15 rute școlare. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de stat, codul galben de ninsori și polei rămâne în vigoare până mâine dimineață.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram