Martorul a declarat că nu-i cunoaşte pe toţi inculpaţii, însă a numit persoana, de la care ar fi început totul. Şedinţa a continuat cu audierea celui de-al patrulea inculpat în dosar - Dmitri Şevcenco, care a durat câteva ore.

Surpriza zilei a fost escortarea lui Iuri Parhomenco de către mascaţii de la Detaşamentul cu Destinaţie Specială Pantera. Audierea condamnatului a fost solicitată de către avocatul unuia dintre inculpaţi. Deşi a admis cererea, instanţa nu a anunţat când se va întâmpla acest lucru.

Parhomenco a povestit că îi cunoaşte doar pe patru dintre cei şase inculpaţi. El a declarat că schema asasinatului ar fi fost creastă de către Valeri Zabolotnîi, vicepreşedintele Fondului internaţional pentru ajutorarea veteranilor şi invalizilor din sport.

Potrivit lui Parhomenco, pentru aceasta el urma să primească aproximativ 200 de mii de dolari. Zabolotnîi afirmă că totul este o înscenare. Audierea lui Parhomenco a fost întreruptă după ce doi inculpaţi au solicitat primul ajutor medical.

În aprilie se împlineşte un an de când şapte persoane au fost reţinute pentru că ar fi participat la tentativa de omor a oligarhului. Un inculpat a recunoscut că a organizat acţiunea şi a fost condamnat la cinci ani şi patru luni. Alţi şase se află în arest preventiv.

Potrivit legii, termenul arestării poate fi prelungit cel mult până la 12 luni. Anunţul despre dejucarea tentativei de asasinare a fost făcut de către ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov. Iniţial, acesta a vorbit despre omorul la comandă al unui oarecare Serghei Prihodko, numit ”fost vicepremier al Republicii Moldova”. Ulterior, pe site-ul ministerului a apărut numele Plahotniuc.

Autorităţile de la Chişinău au confirmat pe 8 aprilie numele lui Plahotniuc drept ţintă a atentatului. Au fost făcute publice imagini video din timpul reţinerii, efectuării percheziţiilor, dar şi secvenţe filmate cu camera ascunsă. Într-un episod apar trei bărbaţi care vorbesc, în curtea unui bloc, despre cum ar urma să aibă loc operaţiunea. Ei pronunţă numele ţintei. Unul le descrie celorlalţi doi cum arată zona în care este amplasată clădirea Global Business Center (GBC), unde-şi are biroul Plahotniuc, ţinta atacului, desenând, cu degetul, pe nisip, schema amplasării clădirii.