Recomandări #diez. Evenimente pentru 20 martie, o zi de primăvară cu multă zăpadă

pexels-photo-293029
Foto: freestocks.org

Iarna ne-a făcut o surpriză și a ales să ne viziteze în plină primăvară. Totuși, aceasta nu este un motiv pentru o dispoziție proastă, luați-vă sania, puneți-vă mănușile și mergeți să vă bucurați de un început nou de săptămână. Pentru o doză mai mare de energie, echipa #diez îți sugerează o serie de evenimente.

# Descopera Vinurile Moldovei

No automatic alt text available.

Dacă ești Amator de vinuri, patriot și iubitor de țară, vin, tradiții, și vino-turism, dacă vrei să vorbești mai cu încredere despre vinurile locale. Vino la cel de-al doilea Seminar cu Sommelierii cu Genericul „Descoperă Vinul Moldovei”. Evenimentul va avea loc la Wine Gogh, la ora 18:00. Mai multe detalii găsiți pe Facebook. 

# Expoziție-concurs „Imagini printre Note”

Image may contain: outdoor

Anul dedicat Maestrului Eugen Doga continuă. Cu ocazia inaugurării Salonului „Eugen Doga Music Cafe”, Centrul Cultural Vatra a organizat expoziția –concurs „Imagini printre Note” la care au participat copii și adolescenți din toată Republica dar și din România. Copiii au avut sarcina să transpună prin culori, asociativ creația Maestrului, astfel urmărind scopul de a promova în rândurile celor mici muzica celui mai mare compozitor al Republicii Moldova. Evenimentul va dura până la data de 15 aprilie, mai multe detalii găsiți aici. 

# Festivalul Filmului Francofon – ediția a 17-a

Image may contain: 3 people, text

În fiecare primăvară, în cadrul Zilelor Francofoniei, Alianța Franceză din Moldova vă invită să descoperiți multiplele fațete și noutățile cinematografiei francofone în toată diversitatea sa. Acest la cea de-a 17-a ediție. Programul evenimentului îl puteți găsi pe pagina oficială. Mai multe detalii despre festival găsiți aici. 

# В открытую – proiecție de film

Image result for proiectie de film

Arta stradală și graffiti sunt feluri de artă care trăiesc în stradă. Nu e ceva ascuns după pereții galeriilor. E accesibilă și deschisă pentru toți. Însă cum apar aceste lucrări de artă și cine stă în spatele acestora? De obicei acești oameni rămân în umbră. Filmul documentar „В открытую” va lumina personalitatea artiștilor stradali și oamenii care desenează graffiti din toată Rusia. Evenimentul va avea loc la Zpațiu, la ora 19:00. Mai multe detalii urmăriți pe Facebook.

# Lansare de carte la Facultatea de Istorie și Filosofie a USM

Image may contain: text

Editura „Ştiinţa” invită studenții Universității de Stat din Moldova și toţi doritorii la lansarea albumului „Basarabia în actul Marii Uniri de la 1918”. Lansarea va avea loc la Facultatea de Istorie și Filosofie, la oara 13:15. Mai multe detalii vedeți pe Facebook.

# Invitația la Vals

Image may contain: one or more people and text

Teatrul Geneza Art vine cu o „Invitație la Vals” către spectatori. Unul dintre cele mai îndrăgite titluri de către cititori, considerat un fenomen unic în literatura română. Romanul „Invitația la Vals” de Mihail Drumeș. Un spectacol – mărturisire, cu o avalanșă de trăiri, care va pătrunde în conștiință și va atinge struna emoționalului. Spectacolul începe la ora 19:00, mai multe detalii vedeți pe pagina de Facebook a evenimentului. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente