Doi deținuți ai Penitenciarului Brănești au evadat în weekend. Unul dintre ei a fost reținut, iar celălalt – anunțat în căutare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi deținuți din Penitenciarul Brănești, în vârstă de 34 și respectiv 36 ani, în timpul îndeplinirii lucrărilor de amenajare a teritoriului, au părăsit locul de detenție. Un deținut a fost reținut imediat și reîntors în penitenciar, iar celălalt a fost anunțat în căutare generală în cadrul unei cauze penale pornite de Procuratura Orhei. Pentru informare, ambii deținuți sunt condamnați și execută pedeapsa pentru infracțiuni contra proprietății.

Potrivit unei sinteze a Departamentului Instituțiilor Penitenciare, săptămâna trecută în instituțiile penitenciare a fost înregistrat un număr de 7.513 persoane, 81 persoane eliberate, 56 – reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală, iar 982 – încadrați benevol în câmpul muncii.

În aceeași perioadă, de către serviciile educative, psihologice și asistență socială au fost realizate 282 intervenții recuperative, destinate modificării nivelului cognitiv, afectiv și comportamental și diminuării capacității deținuților de a mai comite infracțiuni, precum și reintegrării socio-profesionale. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de circa 2.375 persoane.

De asemenea, în cadrul acțiunilor Direcției medicale în Penitenciarul spital Pruncul, pe motiv de sănătate, au fost internați și au beneficiat de asistență medicală 40 de deținuți. În legătură cu efectuarea investigațiilor suplimentare în cadrul instituțiilor medicale ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au fost escortați 14 pacienți.

În scopul combaterii introducerii și păstrării obiectelor interzise în penitenciare, au fost efectuate mai multe percheziții au contracarat: 93 telefoane mobile, mai multe accesorii pentru telefon mobil, 293 litri de alcool produs în condiții improvizate și au depistat 9 pachete cu conținut de masă vegetală – presupuse substanțe narcotice.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...