Maşina BEM, din care a căzut sacul cu bani, ar fi transportat 10 milioane de lei!

Maşina Băncii de Economii, din care a căzut sacul cu bani, transporta 10 milioane de lei. Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de către surse din cadrul organelor de drept.

Potrivit surselor citate, pierderea banilor a avut loc în timp ce încasatorii efectuau un transfer de bani de la Eximbank la BEM.

Totodată, nu se precizează câţi bani erau în sacul pierdut în mijlocul drumului.

bani

Pe de altă parte, surse din sectorul bancar au relatat pentru Moldova.ORG că judecând după imaginile cu sacul pierdut se poate presupune că acesta conţinea între 200 000 şi 500 000 de lei, în funcţie de bancnote. Totodată, sursele s-au arătat sigure că BEM nu va dezvălui cifra banilor transportaţi, pentru a nu-şi prejudicia imaginea, deja afectată.

Serviciul de presă al BEM într-adevăr a declarat astăzi pentru presă că instituția nu va comenta informațiile care apar în presă până nu va fi finalizată ancheta de serviciu.

Totodată, Banca de Economii a anunţat printr-un comunicat de presă că angajaţii implicaţi în acest caz au fost suspendaţi din funcţie, pe durata anchetei.

Mai mult, conducerea instituţiei financiare a iniţiat o anchetă internă pentru stabilirea circumstanţelor producerii incidentului.

Reamintim că, la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii au recuperat de sub un pod din centrul Capitalei un sac plin cu bani, care ar fi căzut dintr-o mașină a încasatorilor Băncii de Economii.

Forţele de ordine au fost anunţate de către un bărbat, care găsise banii. Sacul a fost returnat băncii. Ulterior, Inspectoratul de Poliţie Râşcani din Capitală a intentat un dosar penal în cazul sacului plin cu bani care a căzut dintr-o maşină a încasatorilor.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.