Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Anunț important pentru șoferi

Anunț important pentru șoferi

Ministerul Economiei și Infrastructurii informează conducătorii auto că pot vedea starea drumurilor publice naționale cu ajutorul camerelor de monitorizare amplasate pe traseele naționale. Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” are amplasate 40 de camere web, care asigură vizualizarea stării drumului. Locul amplasării acestora și imaginile actualizate la fiecare jumătate de oră le găsiți pe site-ul www.asd.md, informează instituția, într-un comunicat de presă.

În legătură cu condițiile meteo nefavorabile, Ministerul Economiei și Infrastructurii atenționează participanții la trafic să fie prudenți și echipați cu cele necesare, înainte de a porni la drum. De asemenea,  instituția informează că pe drumurile naţionale continuă lucrările de deszăpezire şi combatere a lunecuşului.

Primăria mun. Chișinău precizează,  printr-un anunț postat pe pagina personală de facebook a Silviei Radu, primarul interimar al mun. Chișinău că o stradă importantă din Chișinău a fost închisă.„ Am luat decizia să închidem strada Vadul lui Vodă. Mașinile și utilajele sunt în teren, continuăm munca”, a scris Radu. „Nu ne lăsăm. Chiar dacă vremea e extremă, ne batem cu ea cu tot arsenalul pe care-l avem la dispoziție în momentul dat”, a scris primărița, într-un alt mesaj.

update: Strada Vadul lui Vodă a fost redeschisă, după câteva ore.

Ninsorile nu se vor opri în următoarele ore. Săptămâna viitoare va ninge consistent pe tot teritoriul R. Moldova, iar noaptea vom avea temperaturi de până la -10 grade celsius. Ninsorile vor conteni începând cu ziua de joi, 22 martie,  deși noaptea vor persista temperaturile negative până pe data de 26 martie. Temperaturile pozitive și primăvara își vor reintra în drepturi după data de 26 martie.