02:56:40 19.04.2024
Stiri

Orban: PNL susţine unirea cu Republica Moldova. România este pregătită

Știri 18.03.2018 16:40 Vizualizări1744 Autor: Ziarul National
Orban: PNL susţine unirea cu Republica Moldova. România este pregătită Sursa: gandul.info


Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la finalul întâlnirii cu delegaţia aleşilor locali unionişti din Republica Moldova, că PNL susţine unirea şi că România este pregătită pentru realizarea acesteia, însă trebuie să existe o voinţă exprimată în Republica Moldova.

„PNL, aşa cum a fost în urmă cu 100 de ani partidul care a susţinut Marea Unire, susţine şi astăzi unirea. Chiar dacă nu există plan sau o strategie care să fie împărtăşită de toţi oamenii care fac politică în România, eu sunt convins că România este pregătită pentru această unire. În ceea ce priveşte gândurile noastre acţionăm prin toate posibilităţile legale şi constituţinale pe care le avem”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a afirmat că va transmite, aşa cum a făcut „în mod constant”, aleşilor locali ai PNL să dezvolte relaţii de înfrăţire, de cooperare, de realizare de programe comune cu primari şi consilii locale din satele din Republica Moldova.

„În declaraţiile de unire date de primari, ei ştiu că trebuie să existe o voinţă exprimată în Republica Moldova în favoarea acestei uniri. Am convingerea că (...) odată ce va exista această voinţă, România este pregătită”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre o posibilă unire cu Republica Moldova, Orban a afirmat că poziţia preşedintelui este cunoscută.

„Cunoaşteţi poziţiile preşedintelui prin care a spus acelaşi lucru pe care l-am spus şi eu, anume că decizia în ultimă instanţă se va lua în Basarabia. Noi suntem pregătiţi atunci când basarabenii vor fi pregătiţi pentru actul marii uniri”, a precizat Orban.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a avut duminică o întrevedere cu o delegaţie formată din primari şi consilieri locali unionişti din Republica Moldova, membri ai Alianţei pentru Centenar, conduşi de George Simion, lider al Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Sursa: gandul.info


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md