04:56:09 19.04.2024
Stiri

Şofer de TIR din Belarus, CONDAMNAT la 16 de ani de închisoare la Galați

Social 17.03.2018 20:00 Vizualizări2746 Autor: Ziarul National
Şofer de TIR din Belarus, CONDAMNAT la 16 de ani de închisoare la Galați foto simbol


Un şofer de TIR din Belarus care a provocat haos, în urmă cu aproape un an, pe străzile Galațiului, a fost condamnat la 16 ani de închisoare. Bărbatul, beat criță, cu o alcoolemie de doi la mie, a lovit cu mastodontul doi biciclişti și mai multe maşini și l-a agresat pe unul dintre poliţiştii aflați în urmărirea sa. Sentința Tribunalului Galaţi nu este definitivă.

Magistraţii Tribunalului Galaţi l-au condamnat, joi, la 16 ani de închisoare pe Brutski Stsiampkouski Siarhei, un şofer de TIR din Belarus, pentru tentativă de omor, tentativă de omor calificat, ultraj, conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

„Inculpatul Brutski Stsiampkouski Siarhei va executa pedeapsa cea mai grea, aceea de opt ani închisoare, sporită cu opt ani (o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite) astfel încât va executa o pedeapsă rezultantă de 16 ani închisoare precum şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor precv. de art. 66 al. 1 lit. a şi b C.p. pe o perioadă de doi ani”, a decis instanţa Tribunalului Galaţi.

În acest dosar, instanţa a hotărât şi obligarea persoanei responsabile civilmente Belgoss Trakh din Belarus la plata a câte 15.000 lei cu titlu de daune morale către părţile civile Petcu Costel, Cioabă Claudiu, Matei Iulian Florin, Vişan Mihu Liviu George, Dănăilă Laurenţiu Cristian, Mihalache Sergiu, Ciuraru Constantin şi Pârvu Viorel precum şi la plata către partea civilă Panaite Aurel Virgil a sumelor de 9.156 lei reprezentând daune materiale şi 20.000 lei daune morale.

Totodată, instanţa a decis să menţină măsura arestării lui Brutski Stsiampkouski Siarhei.

În urmă cu aproape un an, în noaptea de 8 spre 9 aprilie, printr-un apel la 112, poliţiştii din Galaţi au fost sesizaţi că pe o stradă din municipiul Galaţi, un autotren înmatriculat în Belarus a acroşat un autoturism şi doi biciclişti, după care şi-a continuat deplasarea, părăsind locul accidentului. În urma sesizării, echipajele de Poliţie Rutieră de la Biroul Rutier Galaţi, precum şi poliţişti din cadrul Secţiilor 5, 1 şi 4 au încercat blocarea în trafic a autotrenului.

Șoferul a ignorat semnalele acustice şi luminoase şi a continuat deplasarea. Pe traseul parcurs, autotrenul a mai acroşat un autoturism aflat în mişcare, încercând să-l scoată de pe carosabil. În timpul urmăririi, conducătorul autovehiculului a oprit de două ori la vederea autospecialelor de poliţie, după care a pornit în trombă. Urmărirea a continuat pe bulevardul G. Coşbuc, conducătorul auto a trecut pe culoarea roşie a semaforului electric, punând în pericol siguranţa poliţiştilor şi a celorlalţi participanţi la trafic. Pe strada Prundului, el a fost oprit, însă l-a lovit peste mână pe un poliţist care încerca să deschidă portiera autocamionului.

Ulterior, belarusul a fost condus la Spitalul Judeţean Galaţi, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Liliana Istrate, declara atunci că bărbatul, faţă de care s-a început urmărirea penală, avea o alcoolemie de doila mie, el recunoscând că a băut jumătate de litru de votcă.

“A recunoscut că a consumat jumătate de litru de votcă, după care a urcat la volanul autocamionului. A precizat că avea o stare de furie şi de nemulţumire foarte mare, cauzată de o situaţie de la locul de muncă. A recunoscut că încercat să scape prin orice modalitate de urmărirea Poliţiei, de cetăţenii care au încercat să îl oprească, a recunoscut modul în care a circulat; e conştient că a săvârşit infracţiuni grave, dar nu are nicio altă justificare. Ştia că a lovit bicicliştii şi persoanele din autoturismul care se afla în faţa sa şi a încercat să îi lovească de mai multe ori”, afirma, atunci, Liliana Istrate.

Translatorul care a asistat la acea vreme la audierea şoferului din Belarus spunea că acesta regretă cele întâmplate, transmite libertatea.ro.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md