04:05:42 20.04.2024
Stiri

Urechean crede că Silvia Radu are șanse MARI să câștige Primăria Chișinău, iar Năstase și Munteanu vor avea alte preocupări decât să ADMINISTREZE treburile orașului

Politică 17.03.2018 16:40 Vizualizări2564 Autor: Ziarul National
Urechean crede că Silvia Radu are șanse MARI să câștige Primăria Chișinău, iar Năstase și Munteanu vor avea alte preocupări decât să ADMINISTREZE treburile orașului


Fostul primar al municipiului Chișinău, Serafim Urechean, consideră că Silvia Radu ar avea șanse mari să câștige scrutinul local din 20 mai curent, mai ales că „știm cine a promovat-o în această funcție”. În același timp, fostul edil nu crede că liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, sau vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, vor fi preocupați în acest mandat scurt de treburile orașului.

În opinia lui Urechean, la alegeri vor participa peste 15 candidați. „Eu cred că anul acesta vom avea vreo 15 candidați la șefia capitalei, dacă nu mai mulți, dar șanse reale… Sigur va avea șanse Silvia Radu, dacă va candida, independent, cu susținerea unor formațiuni politice. De altfel, să nu ne facem morţi în popușoi – ştim cine a promovat-o în această funcție. Eu mă uit așa, de bine de rău, se implică profund în activitate. Vom vedea”, a declarat Urechean într-un interviu pentru tribuna.md.

Acesta s-a referit și la șansele celor doi candidați care s-au înscris în cursa electorală, Andrei Năstase și Valeriu Munteanu. „Gentlemenii care şi-au declarat până la ziua de astăzi intențiile de a candida la funcția de primar general al municipiului Chișinău, sigur că nimic bun nu vor aduce. O să vă spun de ce. Fiindcă cei care și-au anunțat până astăzi intențiile de a candida la funcția de primar, chiar dacă în caz că unul va fi ales, sigur că după alegerile acestea din primăvară, ei se vor implica cu pânzele desfăcute în alegerile parlamentare de la finele anului. Deci, folos zero din alegerea unui primar extra-politizat”, a adăugat acesta.

Serafim Urechean a mai spus că nu crede că partidele proeuropene vor reuși să se înțeleagă în privința înaintării unui candidat comun. „Mulți vor face multă pălăvrăgeală. Cu regret, iarăși este tendința de a se împărți între este și vest, deja aceste lucruri sunt declarate. Eu cred că dreapta ca întotdeauna nu vor găsi numitor comun pentru a se consolida în jurul unei candidat, dar dacă se vor consolida, dacă vor avea un candidat unic, ceea ce este exclus din start, totuși șansele nu sunt chiar atât de mari”, a conchis fostul primar.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md