Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.03.2018

Deputații au respins moțiunea simplă înaintată viceprim-ministrului Iurie Leancă

Deputații au respins moțiunea simplă înaintată viceprim-ministrului Iurie Leancă

Deputații au respins, în ședința de astăzi, moțiunea simplă asupra politicii  interne și externe în domeniul integrării europene, realizate de viceprim-ministrul Iurie Leancă. Aceasta a fost  înaintată de un grup de deputați din cadrul Fracțiunilor parlamentare a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova și a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în ședința plenară din 1 martie  curent.

După prezentarea raportului, sesiunea de întrebări – răspunsuri și declarații,  deputați au respins moțiunea simplă asupra politicii interne și externe în domeniul integrării europene, realizate de viceprim-ministrul Iurie Leancă. Din cei 79 de deputați prezenți la ședință, 25 au susținut moțiunea.
 
În proiectul moțiunii se menționa că ”Instituirea unei funcții de vicepremier pentru integrarea europeană denotă faptul că politica statului pe această dimensiune a suferit un eșec, poartă un caracter declarativ și falimentează statul nostru”. În dispozitivul moțiunii se solicita inițierea procedurii de demitere din funcție a viceprim-ministrului Republicii Moldova,  Iurie Leancă.
 
În raportul prezentat, Iurie Leancă s-a referit la stadiul și evoluția relațiilor cu partenerii externi,  proiectele comune și mersul realizării acestora, precum și implementarea agendei de reforme conform priorităților stabilite în Acordul de Asociere Republica Moldova – UE.
 
Conform procedurii legislative, pentru susținerea moțiunii simple sunt necesare majoritatea voturilor deputaților prezenți la ședință, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus