Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cine este și cum arată,…

Cine este și cum arată, de fapt, noul șef al RTEC

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, l-a numit în funcţia de director interimar al ÎM „Regia Transport Electric Chişinău” (RTEC) pe Dorin Ciornîi. Funcţia a rămas vacantă la data de 9 martie curent, când a expirat contractul de management cu ex-directorul întreprinderii, Gheorghe Morgoci.

Unele site-uri de știri l-au confundat pe Dorin Ciornîi cu milionarul moldovean Nicolae Ciornîi, fostul vicepreședinte al grupului petrolier Lukoil din Rusia și au utilizat în știre fotografia acestuia.

În acest context, Victor Gurău, directorul Centrului de Analiză Strategică şi Monitorizare „Alternativa pentru Moldova”, a scris pe pagina sa de facebook că, de fapt, Dorin Ciornîi este  „feciorul lui Liviu Ciornîi, drumar de profesie, care a activat zeci de ani în cadrul Î.M. Exdrupo” și „nepotul lui Veaceslav Țernă, fost Şef al Direcției Generale Transport şi Căi de Comunicații”.

Dorin Ciornîi, care ocupă funcţia de şef de producţie în cadrul ÎM „Exdrupo”, a fost detaşat, începând cu data de 16 martie, să asigure interimatul funcţiei de director al ÎM „Regia Transport Electric Chişinău”, până la organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei vacante de director al întreprinderii.

Foto antet: Dorin Ciornîi,şef de producţie în cadrul ÎM „Exdrupo”.
Sursa: captură video Canal3