/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Ales cât ai zice „pește”. Mihai Poalelungi a fost ales, în secret, președinte al Curții Constituționale

missing
16 martie 2018, ora 18:25

„Jur să îndeplinesc cinstit și conștiincios obligațiile de judecător al CC,” a spus Poalelungi de la tribuna Parlamentului.

După ce a depus jurământul, fără a fi întrerupt de niciun deputat, Mihai Poalelungi a mers la Curtea Constituțională, unde a fost ales, prin vot secret, președinte pe un termen de 3 ani. Jurnaliștii au aflat dintr-un comunicat de presă despre alegerea lui Poalelungi în funcția de președinte al Curții.

La începutul acestei luni, Mihai Poalelungi a fost ales, fără concurență, judecător la Curtea Constituțională din partea CSM. Și atunci, presa a fost ținută departe de sala de ședințe.

Fostul ministru al Justiției, Alexandru Tănase, spunea anterior că speră ca, odată cu numirea lui Poalelungi la Curtea Constituțională, acesta să nu importe practicile de la Curtea Supremă de Justiție, cum ar fi anularea ședințelor publice sau pronunțarea hotărârilor ilegale, care generează condamnări la CEDO.

Fotoliul de judecător și președinte al Curții Constituționale a rămas vacant la finele lunii ianuarie, după ce Tudor Panțîru și-a anunțat demisia, invocând motive personale. Mai mulți experți spuneau atunci că mutarea s-ar face tocmai pentru propulsarea lui Poalelungi la șefia instituției. Acesta a deținut anterior funcția de președinte al CSJ, fiind și judecător la CEDO din partea Moldovei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram