21:57:01 28.03.2024
Stiri

„Chișinău Arena”, în Parlament: Deputații se pregătesc să schimbe destinația pentru 70 de hectare din Stăuceni

Sport 16.03.2018 10:10 Vizualizări2077 Autor: Ziarul National
„Chișinău Arena”, în Parlament: Deputații se pregătesc să schimbe destinația pentru 70 de hectare din Stăuceni


„Chișinău Arena”, prima sală polivalentă din R. Moldova, care ar putea fi construită la Stăuceni, suburbie a municipiului Chișinău, anunțată acum câteva zile de spicherul Andrian Candu, este promovată cu o viteză uluitoare.

Un grup de deputați a înregistrat ieri în Parlament un proiect de lege care prevede trecerea unui teren de circa 70 de hectare din comuna Stăuceni în categoria de terenuri destinate construcțiilor.

„De la independență până acum, sălile de concerte, stadioanele și sălile de sport au fost distruse și reprofilate. În premieră, după 26 de ani, putem construi o arenă polivalentă pentru Moldova. Acest proiect, care sper că va fi susținut de toți colegii din Parlament, este primul pas pentru ca această arenă să devină realitate”, a spus președintele Parlamentului Andrian Candu, unul din autorii proiectului de lege, citat de un comunicat de presă al Legislativului.

Aceeași sursă arată că arena polivalentă va permite găzduirea de competiții internaționale, concerte și manifestații culturale de anvergură, va oferi spațiu de antrenament conform standardelor internaționale, inclusiv pentru sportivii de performanță, și va crea un spațiu de valorificare a potențialului tinerilor.

„Chișinău Arena” urmează să fie construită printr-un parteneriat public-privat, cu o capacitate de până la 5 mii de locuri și spații pentru activități sportive, culturale, zonă de antrenamente, piscină olimpică, club de tenis, precum și expoziții, conferințe și întruniri. Termenul propus pentru realizarea proiectului este de un an.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md