Martorul a declarat că îl cunoaşte pe Dragulea de mai mulţi ani şi i-a făcut acestuia o caracterizare pozitivă. Ulterior, instanţa l-a audiat pe inculpatul cu pricina. Vasile Dragulea afirmă că este taximetrist, iar unul dintre învinuiţi i-a fost client mai mulţi ani şi împreună cu acesta a fost în Ucraina, de două ori. Dragulea afirmă că acolo clientul lui s-ar fi întâlnit cu două persoane necunoscute. Ulterior, instanţa a început audierea lui Dmitrii Şevcenco.

Inculpatul a declarat că în vara anului 2016 a făcut cunoştinţă cu Iurii Parhomenco, cel care a fost condamnat în dosar. Parhomenco l-ar fi rugat să-l ajute să-şi găsească o locuinţă în Chişinău, iar Şevcenco l-ar fi ajutat, contra bani. Audierea inculpatului nu a fost finalizată, întrucât unul dintre apărători a solicitat întrerupere. Procurorul de caz afirmă că mărturiile inculpaţilor nu ar fi veridice. Unul dintre avocaţi a solicitat audierea lui Iurii Parhomenco, inculpatul care a recunoscut că a organizat asasinarea şi care şi-a primit deja sentinţa de condamnare.

Procurorul de caz a cerut respingerea solicitării şi a motivat prin faptul că Parhomenco a fost audiat, iar mărturiile lui pot fi puse la baza sentinţei în dosarul în care figurează cei şase inculpaţi. Instanţa urmează să decidă. Şedinţa următoare a fost programată pe 16 martie, atunci când va continua audierea inculpaţilor. În aprilie se împlineşte un an de când şapte persoane au fost reţinute pentru că ar fi participat la tentativa de omor a oligarhului.

Un inculpat a recunoscut că a organizat acţiunea şi a fost condamnat la cinci ani şi patru luni. Alţi şase se află în arest preventiv. Potrivit legii, termenul arestării poate fi prelungit cel mult până la 12 luni. Anunţul despre dejucarea tentativei de asasinare a fost făcut de către ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov. Iniţial, acesta a vorbit despre omorul la comandă al unui oarecare Serghei Prihodko, numit ”fost vicepremier al Republicii Moldova”.

Ulterior, pe site-ul ministerului a apărut numele Plahotniuc. Autorităţile de la Chişinău au confirmat pe 8 aprilie numele lui Plahotniuc drept ţintă a atentatului. Au fost făcute publice imagini video din timpul reţinerii, efectuării percheziţiilor, dar şi secvenţe filmate cu camera ascunsă. Într-un episod apar trei bărbaţi care vorbesc, în curtea unui bloc, despre cum ar urma să aibă loc operaţiunea. Ei pronunţă numele ţintei.

Unul le descrie celorlalţi doi cum arată zona în care este amplasată clădirea Global Business Center (GBC), unde-şi are biroul Plahotniuc, ţinta atacului, desenând, cu degetul, pe nisip, schema amplasării clădirii.