Pavel Filip: „Tekwill poate fi numit una dintre locomotivele industriei IT din Moldova”

chirita
Foto: point.md

Pe 15 martie Centrul de Excelență în Domeniul TIC, Tekwill, celebrează un an de inovație, inspirație, creativitate și realizări care au depășit așteptările setate acum un an. Mai multe despre centru a spus Pavel Filip într-un interviu.

„Viziunea noastră inițială și așteptările de la proiectul Tekwill sunt legate de una din problemele cheie ale industriei IT din țara noastră – nevoia tot mai mare de resurse umane calificate.

Prin realizarea acestui proiect s-a creat deci un centru educațional, inovațional și de antreprenoriat IT, care oferă planuri de instruire, formatori și laboratoare moderne, asistență pentru lansarea și susținerea afacerilor în IT, precum și oportunități de cercetare și dezvoltare. Chiar dacă s-a scurs abia un an, Tekwill poate fi numit una dintre locomotivele industriei IT din Moldova.

Realizările au fost posibile inclusiv datorită partenerilor de dezvoltare – Guvernul SUA (USAID) și Guvernul Suediei, Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC, Universitatea Tehnică a Moldovei, precum și companiile internaționale (IBM, Microsoft, etc). Cu această ocazie, exprim recunoștință tuturor partenerilor noștri pentru implicare, pentru că au făcut din acest proiect un succes” spune Pavel Filip într-un interviu de pe point.md

chirita2

„Vreau să menționez că inițiativele Tekwill se înscriu perfect și contribuie mult la realizarea obiectivelor politicilor promovate de Guvern, în mod special a Strategiei Moldova Digitală 2020 și a Strategiei de creștere a industriei IT.

Contribuția vine în special în partea care ține de furnizarea unui mediu potrivit pentru dezvoltarea capitalului uman IT și a inovației IT, facilitarea și consilierea în lansarea și dezvoltarea afacerilor IT, identificarea și formarea echipelor pentru proiecte IT” mai adaugă Pavel Filip.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente