Dorin Chirtoacă: Valeriu Munteanu este un candidat de bătaie lungă, nu pentru un singur an. „Oricum ar fi candidat în 2019”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Candidatul Partidului Liberal la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Valeriu Munteanu, este unul de bătaie lungă, nu pentru un singur an, și oricum ar fi fost înaintat în cadrul alegerilor ordinare din anul 2019. Despre aceasta a menționat primarul demisionar al capitalei, Dorin Chirtoacă, precizând că, dacă termina acest mandat în 2019, nu mai avea să candideze pentru un al patrulea mandat.

„Oricum domnul Munteanu ar fi candidat din partea noastră în 2019, la alegerile locale obișnuite. Pentru mine trei mandate oricum ar fi fost suficiente. Anul acesta, în mod normal planificam spre Parlament și așa mai departe. Vedem ce o să se întâmple în toamnă. Deci, domnul Munteanu, oricum ar fi fost candidatul nostru în 2019 și dacă tot am fost scos cu forța anul trecut și a durat până anul acesta toate chestiunile, deja este bine să candideze de pe acum, deci, am luat-o logic, reieșind dintr-o situație obiectivă, reală”, a declarat Dorin Chirtoacă solicitat de postul de televiziune TV8.

„Domnul Munteanu spre deosebire de alți candidați la primăria Chișinău candidează nu pentru o situație de conjunctură acuma – pentru că au apărut acum aceste alegeri, dar candidează pentru că oricum ar fi candidat și în 2019. „Adică, dumnealui chiar urmează a fi susținut pentru a fi primar pe termen lung, nu pentru un an de zile”, a adăugat acesta.

Cât ține de participarea lui Chirtoacă la alegerile parlamentare, fostul edil a menționat că urmează să decidă. „Deocamdată nu-mi doresc absolut nimic. Este o greață totală”, a mai spus acesta în contextul în care se afla la una dintre ședințele de judecată în dosarul în care figurează.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...