/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ „Nu distrugeți Nistrul!” Protest la ambasada Ucrainei și la Guvern pentru salvarea râului Nistru

missing
14 martie 2018, ora 18:38

Nu barajelor pe Nistru, nu barajelor pe Nistru, nu barajelor pe Nistru! Nistrul e al nostru, Nistrul e al nostru! Cerem transparență. Cerem transparență,” au scandat protestatarii.

Reprezentanții societății civile au protestat astăzi în fața Ambasadei Ucrainei din Chișinău și în fața Guvernului, cerând salvarea Nistrului prin încetarea negocierilor privind construcția hidrocentralelor pe râul Nistru.

Revoltați de consecințele catastrofale și negocierile netransparente ca urmarea semnării unui astfel de acord, îngroziți de faptul că alimentarea cu a potabilă a 4 milioane de oameni este în pericol. Spunem stop acestor negocieri obscure

Nemulțumiți de intenția autorităților de la Kiev și Chișinău de a permite construcția a 6 hidrocentrale pe Nistru, ONG-urile de mediu au atenționat că, prin acțiunile lor, guvernanții pur și simplu distrug Nistrul și pun în pericol Moldova.

Toată Moldova va rămâne fără apă. Nu vom putea iriga terenurile. Aceasta e degradare!

Manifestațiile au loc în contextul Zilei internaționale a râurilor. Tot în acest context a fost lansată și o petiție on-line. Internauții colectează semnături pentru a stopa acțiunile de distrugere a râului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram