15:00:29 29.03.2024
Stiri

Cazul Skripal // Ce a transmis NATO Rusiei pe fondul scandalului diplomatic cu Marea Britanie

Știri 14.03.2018 17:16 Vizualizări2184 Autor: Ziarul National


Cazul Skripal // Ce a transmis NATO Rusiei pe fondul scandalului diplomatic cu Marea Britanie sursa: google.ro

NATO a calificat miercuri otrăvirea fostului agent rus Serghei Skripal în Anglia drept o „încălcare clară a normelor şi a acordurilor internaţionale” privind armele chimice şi a somat Rusia să răspundă la întrebările adresate de Marea Britanie, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Aliaţii au convenit să considere atacul ca fiind o încălcare clară a normelor şi a acordurilor internaţionale” şi i-au cerut Rusiei „să răspundă la întrebările adresate de Regatul Unit, în special oferind informaţii complete privind programul Noviciok al Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC)”, indică declaraţia secretarului general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

„NATO consideră orice folosire a armelor chimice drept o ameninţare la adresa păcii şi a securităţii internaţionale”, adaugă declaraţia citată.

Rusia a negat implicarea în otrăvirea fostului colonel GRU (Serviciul de informaţii al armatei ruse), Serghei Skripal, şi a fiicei sale Iulia. Cei doi au fost găsiţi la 4 martie în stare de inconştienţă pe o bancă din apropierea unui centru comercial din oraşul Salisbury, în sud-vestul Angliei. De atunci, tatăl şi fiica se află spitalizaţi în stare critică, în timp ce un poliţist, care le-a venit în ajutor, este în stare gravă.

23 de diplomați ruși au la dispoziție o săptămână pentru a părăsi Marea Britanie. Ei au fost identificați, miercuri, ca agenți nedeclarați ai serviciilor secrete ruse, a declarat premierul britanic, Theresa May.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md