04:58:01 18.04.2024
Stiri

A visat că și-a omorât nevasta. Cum a găsit-o când s-a trezit. Mărturia șocantă a bărbatului

Știri 12.03.2018 19:04 Vizualizări2099 Autor: Ziarul National


A visat că și-a omorât nevasta. Cum a găsit-o când s-a trezit. Mărturia șocantă a bărbatului Sursa: sfatulparintilor.ro

Matthew Phelps, un bărbat de 28 de ani din Carolina de Nord are o poveste tulburătoare. Pastor în devenire, absolvent al colegiului Baptist, bărbatul se căsătorise cu doar un an în urmă și trăia o poveste de dragoste alături de iubita din liceu, Lauren Hugelmaier.

Toată lumea îi vedea fericiți până la adânci bătrâneți. Numai că… într-o noapte, la ora 1:00 a.m., bărbatul a sunat la poliție spunând: „Cred că mi-am ucis nevasta”.

Bulversare totală

Când dispecerul a cerut mai multe detalii, Matthew a spus doar atât „Am avut un vis, m-am trezit, am aprins lumina și ea e moartă pe jos. Este sânge peste tot. Am un cuțit plin de sânge în pat! Am omorât-o. Nu pot să cred, dar cred că eu am omorât-o! Am luat niște pastile de răceală. Cred că am luat mai multe decât a trebuit”. Apoi bărbatul a început să plângă și să repete că soția să, Lauren, nu merită o astfel de moarte.

Medicamente de răceală

Matthew le-a spus oamenilor legii că a luat medicamente de răceală, mai multe decât ar fi trebuit, iar din cauza acestora și-a ucis nevasta prin lovituri repetate cu cuțitul. El riscă acum pedeapsa cu moartea.

Polițiștii ajunși la față locului au găsit-o pe Lauren Phelps înjunghiată în 123 de locuri. Era încă în viață, dar, în ciuda eforturilor, n-a mai putut fi salvată.

Producătorii medicamentului respectiv, au dat și ei comunicat cu privire la efectele adverse ale acestuia: „Sănătatea pacienților noștri este prioritatea noastră numărul unu. Monitorizăm permanent efectele adverse ale tuturor produselor noastre, însă nu există nicio dovadă care să lege acest medicament de comportament violent”, au spus într-un comunicat reprezentanții companiei Bayer din Statele Unite. Totuși, pe lista efectelor adverse rare ale medicamentului se află coșmaruri și halucinații severe.

Tulburări ale somnului

Phelps nu este singurul care susține în apărarea sa că a făcut acest lucru fără să știe. Dr. Allen Towfight, neurolog și directorul Centrului de Oncologie și Medicina Somnului din New York spune că sunt tulburări complexe care pot duce la comportamente severe în timpul somnului.

„N-am avut până acum pacienți care să comită vreo crimă, însă am avut destui care aveau un comportament extrem de violent în timpul somnului. Unul dintre ei – cu centură neagră la arte marțiale – și-a distrus tot șifonierul în timpul somnului, fără să fie conștient de acest lucru”, povestește medicul. El a explicat că pe fondul consumului unor medicamente sau alcool, acest tip de comportament devine și mai violent.

Nu este clar, însă, dacă Phelps a luat și alte medicamente sau alcool în ziua în care și-a omorât soția. Verdictul în ceea ce privește vinovăția lui Phelps urmează să fie anunțat, procesul fiind în desfășurare.

Precedent

În 2006, Ken Parks a fost achitat de o crimă pe care a săvârșit-o în 1987. Pe atunci în vârstă de 23 de ani, bărbatul a condus 15 mile, a intrat în casă socrilor săi, Barbara și Denis Wood, pe care i-a zdrobit, la propriu, cu o rangă. Toate acestea, în timp ce dormea. Când s-a trezit, a sunat imediat la poliție și a povestit ce a făcut. Soacraă bărbatului a murit, dar socrul a supraviețuit. În urma analizelor medicale s-a descoperit că Parks suferea de anxietate severă, insomnie și somnambulism. Parks a fost declarat nevinovat de Curtea Supremă de Justiție.

În 2015, Joseph Mitchell și-a sufocat fiul de patru ani și i-a atacat și pe ceilalți doi copii de 10, respectiv 13 ani. Bărbatul a pretins că dormea în acest timp și, conform analizelor medicale, a reieșit că bărbatul suferea de stres sever și insomnie, înainte de a comite faptele. Bărbatul a fost declarat nevinovat de acuzațiile aduse.

„Tulburarea de somn REM este destul de des întâlnită. Dacă cineva visează că viața îi este amenințată, trece la fapte. Din păcate, cei care se află prin preajma lor în acel moment pot deveni victime. Acești oameni nu știu ce fac!”, a spus Dr. Allen Towfight.

Sursa: sfatulparintilor.ro



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md