/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Alegeri locale noi în Chișinău și Bălți pe 20 mai. Scrutinele ne vor costa peste 22 de milioane de lei

12 martie 2018, ora 19:34

Fotoliul de primar de Chișinău a rămas liber, după ce Dorin Chirtoacă, suspendat din cauza dosarelor sale penale, și-a dat demisia acum o lună. Iar la Bălți, Renato Usatîi, și el cu dosar penal, a renunțat la funcție mai înainte. Primar interimar de Chișinău a devenit Silvia Radu, despre care presa scrie că ar fi controlată de PD.

Deocamdată doar liderul PPDA, Andrei Năstase și-a anunțat intenția de a candida la șefia capitalei. Săptămâna trecută, liderul PD, Vlad Plahotniuc a spus că formațiunea sa nu va avea un candidat la alegerile locale din Chișinău și că ar fi dispus să susțină orice candidat al forțelor pro-europene. În replică, Năstase i-a sugerat liderului PD să-și țină „merele otrăvite” pentru sine.

Astăzi, Partidul Acțiune și Solidaritate a anunțat convocarea Consiliului Politic Național, pentru a lua o decizie vizând participarea la alegeri. Și tot astăzi socialiștii au confirmat că vor participa la scrutin în ambele orașe, iar numele candidaților vor fi făcute publice duminică, 18 martie, după ședința extinsă a activului PȘRM.

Totodată, pe 20 mai vor avea loc alegeri locale și în alte cinci localități din republică: comuna Leușeni și satul Nemțeni, raionul Hîncești, comuna Volovița, raionul Soroca, comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei și comuna Pîrliţa, raionul Ungheni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram