Ciocănitoarele și dăunătorii xilofagi, găsiți „vinovați” în tăierea a 29 de arbori de circa 40 de ani din spatele Parlamentului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cei 29 de arbori cu vârste de până la 40 de ani tăiați în spatele clădirii Parlamentului pentru amenajarea unei parcări s-au dovedit „peste noapte” a fi bolnavi de cancer lemnos, au avut scurgeri de rășinoasă, au fost atacați de către dăunători xilofagi, iar ciocănitoarele au făcut scorburi în tulpină. Așa au „justificat” cei de la Inspectoratul Ecologic de Stat permisiunea de tăiere a arborilor, în urma „evaluării” stării acestora de către Agenția Ecologică Chișinău în comun cu cei de la „Spații Verzi”.

Conform răspunsului primit de deputatul Alina Zotea, în urma unei solicitări în acest sens la Inspectoratul Ecologic de Stat referitor la defrișarea arborilor de pe terenul adiacent clădirii Parlamentului, a fost emisă autorizarea spre tăiere a 29 de arbori cu vârsta de până la 40 de ani.

Vedeți și: Parlamentul se pregătește de primirea deputaților din teritoriu?! Cel puțin 15 arbori din spatele clădirii, tăiați pentru amenajarea unei parcări

„Deși cei de la Parlament, în cererea sa au solicitat expres ca Inspectoratul Ecologic de Stat să autorizeze tăierea arborilor anume pentru amenajarea teritoriului, Agenția Ecologică Chișinău în comun cu cei de la Spații Verzi au constatat imediat că cei 29 de arbori s-au îmbolnăvit peste noapte de cancer lemnos, au avut scurgeri de rășinoasă, au fost atacați de către dăunători precum și ciocănitoarele au făcut scorburi în tulpină. De facto, știm cu toții exact că 29 de arbori perfect sănătoși care au crescut pe acest teren de peste 40 de ani au fost tăiați barbar pentru amenajarea parcării pentru viitorii deputați”, a menționat deputata liberală pe pagina sa de Facebook.

„Vedem încă o dată că guvernarea nu ține cont absolut de nimic pentru atingerea scopurilor sale în ceea ce privește luxul și comoditățile de trai”, a mai menționat Alina Zotea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...