Asistența video la Cupa Mondială de fotbal din Rusia. Vezi ce reguli au mai fost aprobate de International Football Association Board

nintchdbpict000375436838-e1519660172714
Foto: The Sun

Arbitrajul video va fi utilizat la Cupa Mondială la fotbal din Rusia, decizia a fost luată după ce International Football Association Board a votat în unanimitate aceasta. Acest ajutor tehnologic va fi valabil în doar patru cazuri: validarea sau nu a unui gol, atribuirea sau nu a unui cartonaș rosu, analizarea unei acțiuni care poate determina acordarea unui penalty și corectarea unei erori de identificare a unui jucător sancționat.

Asistența video a fost testată pentru prima oară într-un meci amical internațional pe 1 septembrie 2016, cu ocazia meciului Italia — Franța.

Sistemul a fost deja utilizat la Campionatul Mondial al Cluburilor din Japonia, în decembrie anul trecut, iar din acest sezon este utilizat și în Bundesliga, Serie A TIM, prima ligă portugheză. Iar de anul viitor acesta va fi folosit și în Liga Santender și Brazilia.

În Champions League și Europa League principale competiții de fotbal încă nu folosesc asistența Video (VAR).

Această tehnologie ar putea fi folosită și în Premier League cel mai devreme, în 2019.

IFAB a aprobat și o patra schimbare în prelungiri, această schimbare ar putea fi încercată la Cupa Mondială din această vară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente