Comitetul de anchetă din Rusia: Nadia Savcenko riscă 25 de ani de închisoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pilotul ucrainean Nadia Savcenko riscă ani grei de închisoare în Rusia. Comitetul de anchetă de la Moscova îi incriminează atentate la viața unor persoane civile și susține că ar putea fi condamnată la cel mai mare termen de închisoare pentru femei în Federația Rusă – 25 de ani de detenție.

„Pilotul ucrainean Nadejda Savcenko ar putea face 25 de ani de închisoare în Rusia”, a declarat reprezentantul oficial al Comitetului de anchetă de la Moscova, Vladimir Markin, citat de Korrespondent.net

„Nadejdei Savcenko i se încriminează atentatul la viața unor persoane civile, care ar fi putut suferi în rezultatul focului de artilerie cu țintă precisă. Sancțiunea pentru respectivul articol prevede, inclusiv, și pedeapsa cu detenția pe viață. Dar, în conformitate cu Codul Penal al Federației Ruse, pedeapsa cu închisoarea pe viață nu se aplică femeilor. Astfel, Savcenko riscă, cel mult, 25 de ani de închisoare”, se spune în comunicatul instituției sus-menționate.

În comunicat se mai spune că ajunctul procurorului general al Rusiei, Victor Grini a aprobat cocluzia cu privire la sentință în baza dosarului penal, intentat Nadiei Savcenko.

Dosarul e trimis pentru examinarea de fond la judecata orășenească Doneț din regiunea Rostov, au comunicat surse din cadrul serviciului de presă al instanței sus-menționate.

După cum se mai spune în declarație, doamnei-pilot i se incrimineață omor și atentatul la omor.

Anterior, unul dintre avocații inculpatei, Ilia Novikov, a declarat că Savcenko era în captivitate la separatiștilor tocmai în momentul când în ei s-a tras și au fost omorâți


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...