Volkswagen lansează anul viitor un rival al popularului Segway

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oficialii Volkswagen au confirmat intenția de a crea un scuter electric care să devină oficial un rival al actualului Segway. Prețul său va fi unul abordabil, iar bateria va putea fi încărcată în portbagajul modelelor VW.

Grupul Volkswagen produce o diversitate de vehicule, de la camioane până la supercaruri electrice. Nu lipsesc nici motocicletele de viteză produse de Ducati, de asemenea parte a Grupului VAG. Totuși, germanii nu aveau un rival pentru celebrul Segway, o soluție de mobilitate extrem de populară în orașele aglomerate sau în parcurile de distracții.

Prin urmare, Volkswagen a decis să ia atitudine și să ofere clinților săi și un astfel de scuter electric. Martin Winterkorn, președintele executiv Volkswagen, a confirmat intențiile constructorului de a dezvolta un astfel de vehicul, ba chiar a înaintat și o dată de lansare.

Rivalul Volkswagen al actualului Segway va fi introdus pe piață în a doua jumătate a anului 2016 și va putea fi folosit fie ca mijloc de deplasare zilnic, fie în completarea mobilității cotidiene. În acest ultim caz este vorba despre cei care trăiesc în suburbiile marilor orașe, parchează mașina la marginea acestuia și apoi au nevoie de o ultimă soluție de deplasare până la locul de muncă.

Scuter-ul electric Volkswagen ar putea fi soluția, având în vedere că este pliabil, încape ușor în portbagaj și se poate chiar încărca aici cu ajutorul unei soluții dedicate, gândite de Volkswagen.

Vehiculul va avea o greutate de maxim 10 kilograme și va putea oferi o autonomie de 20 de kilometri. Winterkorn susține că această rețetă nu ar urma să coste mai mult de 1000 de euro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...