În vârstă de 30 de ani, Schweinsteiger a jucat în ultimii 13 ani doar la Bayern şi este în acest moment căpitanul naţionalei Germaniei, campioană mondială. “M-am bucurat nespus de perioada petrecută la Bayern, a fost o călătorie incredibilă şi nu am luat uşor decizia de a pleca. Manchester United este singurul club pentru care aş fi plecat de la Munchen. Mă simt pregătit pentru această nou şi importantă provocare în ceea ce eu cred că este cea mai competitivă ligă din lume. Sunt nerăbdător să lucrez cu Louis Van Gaal.”, a declarat fotbalistul, pentru site-ul oficial al formaţiei britanice.

La rândul său, tehnicianul olandez a avut numai cuvinte de laudă pentru jucătorul german: “Bastian, desigur, nu mi-e străin. Am lucrat cu el cât timp am fost la Bayern şi sunt cu adevărat încântat că s-a alăturat lui Manchester United. Palmaresul vorbeşte pentru el. A câştigat totul la nivel de club şi a fost o parte importantă a succesului Germaniei la Cupa Mondială, vara trecută.”

Odată cu transferul lui Schweinsteiger, United a anunţat şi aducerea lui Morgan Schneiderlin, de la Southampton. În vârstă de 25 de ani, acesta a semnat un contract valabil patru sezoane, cu opţiune de prelungire pentru încă unul.

"Mă bucur foarte mult că am semnat cu United. Odată ce am aflat de interesul clubului pentru mine, decizia a fost una uşoară. Am trăit 7 ani foarte frumoşi la Southampton şi clubul va rămâne mereu în inima mea însă nu puteam rata şansa de a juca la un club atât de important cum este United" a declarat fostul coleg al lui Gardoş pentru site-ul oficial al diavolilor.

Ca şi în cazul lui Schweinsteiger, Luis Van Gaal a făcut o scurtă caracterizare a fotbalistului venit de la Southampton. "Morgan este un jucător foarte talentat. Are multă energie şi calităţile sale se vor potrivi foarte bine cu cele ale jucătorilor pe care îi avem deja în lot. Mă bucur că am reuşit acest transfer chiar înainte de startul turneului din Statele Unite. Morgan va avea posibilitatea să-şi cunoască mai bine colegii şi să stabilească nişte relaţii de joc cu ei".