Linkuri accesibilitate

Ministrul moldovean al justiției Alexandru Tănase și-a anunțat intenția de a demisiona


Alexandru Tănase
Alexandru Tănase

Ministrul moldovean al justiției Alexandru Tănase și-a anunțat intenția de a demisiona.

Într-o postare pe contul lui personal de Facebook, Tănase invocă faptul că nu va putea face reformele necesare în justiție pentru că „încrederea publică” în integritatea sa ca funcționar public ar fi „periclitată”.

„Atunci când această încredere este periclitată, chiar și din motive lipsite de pertinență, orice inițiativă cât de bună ar fi nu va da rezultatul scontat”.

Alexandru Tănase anunță nu numai că va demisiona din funția de ministru al justiție, dar și intenția de a-și încheia „cariera publică”. Ministrul justiției nu face însă nici o referire clară la faptele care ar „periclita” integritatea sa ca funcționar public.

Tot într-o postare pe Facebook, analistul Dionis Cenușă speculează că ar fi vorba de scurgerea în presă a unei convorbiri telefonice între Alexandru Tănase (pe atunci președinte al Curții Constituționale) și controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. Convorbirea telefonică ar fi avut loc înainte ca Veaceslav Platon să fie condamnat în dosarul BEM la 18 ani de pușcărie cu executare. Recent, omul de afaceri a mai primit 12 ani de detenție fiind condamnat în dosarul „Moldasig” și în dosarul tentativei de corupere a mascaților de la „Pantera”, precizeară Radio Chișinău.

XS
SM
MD
LG