/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

/FOTO. VIDEO/ Legendarul ansamblu „JOC” a încheiat ediția din acest an a Festivalului „Mărțișor”

11 martie 2018, ora 10:22

Ansamblul Naţional Academic de Dansuri Populare „Joc” a fost fondat în 1945, de către maeştrii de balet L. Leonardi şi L. Zelţman. În perioada 1957 – 2017 Ansamblul „Joc” a fost condus de către regretatul Vladimir Curbet. Odată cu numirea noului director – Aliona Baroncea-Strâmbeanu, membrii redutabilului colectiv coregrafic s-au ambiționat să înscrie o nouă pagină în glorioasa istorie a „Joc”-ului, lansând un program renovat și o nouă și modernă imagine a ansamblului.

Ansamblul „Joc” este unul dintre principalii promotori ai dansului și muzicii populare atât în țară, cât și peste hotare. Repertoriul său include diverse dansuri folclorice: „Moldoveneasca”, „Bătuta”, „Hora”, „Țărăneasca”, „Hangul”, „Călușarii”, „Mărunțica”, „Răzeșeasca”, „Brâul” ș.a. De-a lungul anilor, „Joc”- ul a evoluat în peste șapte mii de concerte, tradiția dansului popular fiind prezentată spectatorilor din cca 65 de țări din întreaga lume.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram