13:15:19 23.04.2024
Stiri

SUA vin cu un MESAJ DUR după audierea lui Ponta la DNA

Politică 13.07.2015 15:41 Vizualizări1532 Autor: Mariana Rață
SUA vin cu un MESAJ DUR după audierea lui Ponta la DNA


Pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA în România, a fost postat un mesaj al Victoriei Nuland, adjunctul secretarului de stat pentru Europa și Eurasia, în care precizează că „SUA pregătesc procurorii să identifice, să investigheze și să trimită în judecată cazurile de corupție în România. Corupția‬ rămâne o problemă în această regiune”.

„În România, avem un parteneriat prin care pregătim procurorii să identifice, să investigheze și să trimită în judecată cazurile de corupție. ‪‎Corupția‬ rămâne o problemă în această regiune. Slăbește democrațiile, crește șomajul și tulburările civile. Deschide vulnerabilități pe care autocrații, statele petrolifere și extremiștii violenți le exploatează, deschizând uși prin care cumpără politicieni, subminează guvernarea democratică și statul de drept. Pentru a limita acțiunea forțelor anti-democratice, SUA partneriază cu Europa Centrală și de Est în Emerging Donor Challenge Fund”, se arată în mesaj.

Acesta a venit la scurt timp după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a pus sechestru pe averea lui Victor Ponta. Premierul este urmărit penal în dosarul „Turceni-Rovinari", în care este cercetat şi fostul ministru Dan Şova.
Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Faptele de care a fost acuzat ar fi fost săvârşite în perioada 2007-2008, când Ponta a fost avocat.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md