17:06:19 29.03.2024
Stiri

Ce spune Merkel despre acordul cu grecii: „Nu se pune problema”

Știri 13.07.2015 15:34 Vizualizări810 Autor: Ziarul National
Ce spune Merkel despre acordul cu grecii: „Nu se pune problema” BBC


Cancelarul german Angela Merkel a declarat, luni, că va recomanda „cu convingere fermă” Parlamentului german să avizeze deschiderea negocierilor cu Grecia privind un nou acord de asistenţă financiară internaţională, al treilea de acest fel din ultimii cinci ani, dacă Legislativul elen va aproba în întregime acordul cu creditorii şi va adopta legislaţia iniţială necesară în acest sens.

Întrebată dacă are încredere că Grecia va reuşi să implementeze măsurile dificile la care s-a angajat Tsipras duminică, Merkel a spus că „va fi un drum lung şi dificil”.

Şefa Guvernului de la Berlin a adăugat că Germania a renunţat, într-adevăr, la revendicarea ca Grecia să iasă timp de cinci ani din zona euro dacă nu va îndeplini precondiţiile din pachetul de bailout. „Nu avem nevoie de un plan B, deoarece planul A a fost aprobat”, a spus cancelarul citat de BBC.

Iată câteva declarații ale Angelei Merkel privind situația Greciei:

- De la început, a fost vorba de un program pe trei ani. Trebuie făcute schimbări esenţiale, reformă completă a pensiilor, privatizărilor şi pieţei muncii;

- (pe problema fondului de privatizare de 50 de miliarde de euro) 25 de miliarde de euro vor fi utilizate pentru recapitalizarea băncilor, care vor fi apoi privatizate; fondul va funcţiona sub supraveghere europeană;

- (despre ştergerea datoriilor Greciei) Nu se pune problema;

- (despre legile anti-austeritate adoptate la începutul anului de Guvernul Syriza) Vor fi abrogate;

- Mecanismul European de Stabilitate (fondul de criză al Eurozonei) va pregăti credite-punte pentru Grecia până la ratificarea unui nou acord.

Liderii zonei euro au ajuns luni dimineaţă, la Bruxelles, la un acord cu Grecia pentru a negocia un nou program de asistenţă financiară de la creditorii internaţionali (Comisia Europeană, FMI şi Banca Centrală Europeană) care să menţină ţara în zona euro, după negocieri care s-au întins pe întreaga noapte.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md