Dorin Chirtoacă cu diplomele şi notele la vedere!// FOTO

Primarul de Chişinău Dorin Chirtoacă şi-a scos diplomele de studiu şi le-a arătat presei astăzi la finalul şedinţei Primăriei. El a declarat că face asta pentru a contesta unele speculații precum că nu ar fi absolvit Universitatea Sorbona din Paris.

„Eu am promis la una din emisiunile la care am fost după alegeri, că o să aduc la ședință diplomele mele. Le puteți vedea, filma, pipăi, cum doriți. Așa, ca să începem mandatul trei fără prea multe discuții. Am înțeles că cineva a pus la îndoială faptul că am absolvit Sorbona”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Astfel, primarul a arătat diploma de bacalaureat de la liceul „Costache Negruzzi” din Iaşi, absolvit în 1997, cu o notă 8,6, media pe patru ani.

dorindiplome

Totodată, el a arătat diploma de licență de la Universitatea din București, facultatea de Drept, în care este arătată o. medie generală de 8,56, media pe patru ani de 7,12, iar lucrarea de licență – 10 . „Dar vă pot spune că siguranţă că un şapte la Universitatea de Bucureşti face mai mult decât un zece pe aici, prin părţile noastre, Aici, la Chişinău învăţam fără efort pe 9, la Iaşi cu efort pe 8 şi 8,5 , iar la Bucureşti pe acelaş 8,5 cu efort mai mare”, a dezvăluit edilul.

dorindiplme1

Şi în final, Dorin Chirtoacă a arătat şi diploma de la Universitatea Paris I Panthéon – Sorbonne, unde a primit diplomă de licenţă în Drept European.

dorindipleme2

Dorin Chirtoacă a precizat că a obţinut diploma de la renumită universitate din Paris ( Maitrese), prin intermediul Colegiului Juridic Franco-Român de Studii Europene din Bucureşti, care a încheiat un parteneriat cu Universitatea Sorbona.

„Nu exclud că sunt primul student din Republica Moldova care a primit diploma universităţii de la Paris după 1990”, a relatat Dorin Chirtoacă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.