08:39:13 19.04.2024
Stiri

„Mii de morți în centrul Kievului”: SBU anunță că a DEJUCAT un plan al „teroriștilor ruși”

Știri 10.03.2018 16:00 Vizualizări2584 Autor: Ziarul National


„Mii de morți în centrul Kievului”: SBU anunță că a DEJUCAT un plan al „teroriștilor ruși” Pagina de Rusia

Actul terorist, la organizarea caruia participa Vladimir Ruban, director al Centrului pentru eliberarea prizonierilor „Ofițerski Korpus“, era planificat să aibă loc în centrul Kievului și urmărea mii de victime, a declarat la o conferință de presă susținută azi, la Kiev, președintele SBU, Vasili Hrițak, transmite TSN și Pagina de Rusia.

„În perioada următoare, vom prezenta dovezile potrivit cărora era planificat un atac terorist masiv. Intenționau să tragă cu aruncătoare de grenade în partea centrală a Kievului. Trebuiau să fie cât mai multe victime, cât mai mult sânge. Planul era sa fie mii de victime …“, a spus Hrițak.

Potrivit șefului SBU, planul teroristilor urmărea să creeze haos în Ucraina, „să scoată cât mai mulți oameni pe străzi, să se desfasoare trupe în capitală, astfel încât să se poată forma imaginea care într-adevăr să ateste un război civil în Ucraina”.

La conferință au fost prezentate imagini video care îl arată pe suspectul Ruban și un grup de teroriști ruși încărcând muniție de război în camion, precum și momentul reținerii lui Ruban și percheziția mașinii.

Șeful serviciului de securitate a declarat că nu poate face publice alte dovezi, deoarece sunt vitale pentru continuarea anchetei.

Instanța de judecata a decis astăzi arestarea preventivă a lui Vladimir Ruban pentru o perioadă de 60 de zile, după ce, ieri, acesta a fost reținut la linia de demarcație în Donbas cu un camion conținaâd un adevărat arsenal ascuns în piese de mobilier.

Ruban a respins toate acuzațiile împotriva sa și a spus că nu știe nimic despre armele din camionul pe care îl conducea.

Tot astăzi, președintele SBU a declarat că serviciul de securitate a reușit să prevină atacuri teroriste la scară largă care urmau să fie comise în viitorul apropiat la Kiev și alte orașe. Potrivit lui Hrițak, Ruban a transportat muniții, explozive, mitraliere și alte arme de foc din teritorii ocupate de separatiștii proruși.

Totodată, Ruban (foto) este acuzat că a conspirat în vederea organizării de atentate la viața mai multor oficiali din Ucraina, inclusiv președintele Petro Poroșenko.

„Acționând în complicitate cu liderii organizațiilor teroriste, așa-numitele „DNR/LNR”, Zaharcenko A.V. și A.Y. Timofeev, și altii, planifica să desfășoare acțiuni concrete care sa vizeze pregătirea unei serii de acte teroriste în partea centrală a orașului Kiev cu utilizarea de arme și dispozitive explozive“, a spus Hrițak.

De asemenea, șeful serviciului secret a decarat că SBU nu are nicio îndoială că instrucțiunile pentru organizarea atacurilor teroriste au venit de la „coordonatori din Moscova”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md