04:22:22 19.04.2024
Stiri

Întreprinderile mici și mijlocii din R. Moldova vor fi INTEGRATE în schimburile comerciale mondiale

Economie 10.03.2018 14:40 Vizualizări1862 Autor: Ziarul National
Întreprinderile mici și mijlocii din R. Moldova vor fi INTEGRATE în schimburile comerciale mondiale


R. Moldova își reiterează angajamentele asumate în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) privind integrarea cât mai activă întreprinderilor naționale mici și mijlocii în schimburile comerciale mondiale. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul reuniunii Consiliului General al OMC, care a avut loc în orașul Geneva.

Ministrul Tudor Ulianovschi a subliniat abordarea pragmatică a R. Moldova cu privire la dezvoltarea comerțului regional și internațional, reiterând susținerea țării noastre față de dezvoltarea comerțului electronic, integrarea întreprinderilor mici și mijlocii în schimburile comerciale mondiale, participarea femeilor în activități comerciale din R. Moldova și promovarea drepturilor lor economice în dezvoltarea comerțului cu bunuri și servicii.

Reuniunea Consiliului General, care reprezintă segmentul de nivel înalt al OMC și aprobă în instanță finală deciziile negociate în consiliile și comitetele de lucru cu privire la domeniile comerțului internațional, a permis celor 164 de state membre să evalueze implementarea deciziilor adoptate în cadrul Conferințelor Ministeriale de la Bali, Nairobi și, în special, Buenos Aires din decembrie 2017.

În cadrul Forumului de la Geneva, ministrul Ulianovschi a fost invitat de către Guvernul Indiei să participe la Reuniunea consultativa a membrilor OMC, care se va desfășura la New Delhi în perioada 19-20 martie curent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md