Informaţia este vehiculată de către analiştii de la KGI Securities, potrivit cărora această politică de preţ ceva mai agresivă ar avea rolul de a creşte vânzările, după ce modelul iPhone 10 nu a avut succesul la care se aştepta compania.

În prezent, preţurile pentru MacBook Air încep de la 999 de dolari pentru cea mai ieftină versiune şi pot creşte mult în funcţie de dotările tehnice alese. Astfel că sunt de urmărit compromisurile care vor fi făcute pentru o posibilă reducere de preţ.

Un alt zvon legat de preţuri a venit în urmă cu mai puţin de o săptămânp când se vehicula că Apple va lansa, spre sfârşitul anului, trei noi smartphone-uri, de data aceasta mai ieftine.

Este totuşi o tactică neaşteptată, având în vedere că Apple apelează rar la reduceri de preţ, fiind cunoscută drept o companie cu o marjă foarte bună de profit. Însă este de înţeles, dacă ne raportăm la vânzările telefoanelor care au mers prost în ultimele trei luni ale anului trecut.

S-au vândut puţin peste 77 de milioane de astfel de dispozitive, în condiţiile în care analiştii estimau un număr de 80 de milioane de unităţi.