Potrivit rezultatelor preliminare, fotoliul de primar al satului Topala a fost câştigat de candidatul PLDM, Nadejda Costaş, care a obţinut 238 de voturi. Oponentul său, Ivan Gribineţ (PD) a acumulat 236 de voturi. Prezenţa la vot a fost de aproape 54,9%.

Amintim că în satul Topala, rezultatele scrutinului din 14 iunie au fost anulate după ce mai mulţi cetăţeni au devastat secţia de votare şi au distrus buletinele de vot fiind nemulţumiţi că în satul lor vin să voteze persoane străine.

Nici alegerile repetate din 28 iunie nu s-au desfăşurat în linişte. Şi atunci câţiva localnici au încercat să blocheze procesul de vot în repetate rânduri, din aceleaşi motive. Poliţiştii au intervenit astfel încât cei care au venit la urne au putut să-şi exprime dreptul de vot. Chiar şi aşa, nici unul dintre cei patru candidaţi nu au reuşit să acumuleze 50 la sută plus un vot pentru a deveni primar.

În cadrul alegerilor locale desfăşurate în Republica Moldova au fost aleşi 898 de primari, 10.564 de consilieri locali de nivelul I şi 1116 consilieri raionali/municipali. Scrutinul a fost monitorizat de 2.353 observatori, iar cheltuielile depăşesc 80 de milioane de lei.