(foto) Se va desfășura pentru prima dată în istorie în Europa de Est. 10 curiozități despre Campionatul Mondial de Fotbal 2018

ZTI5NTk2ZTgxNjQyYzk3NDA3ZDkyYTMwMzA1MA==.thumb
Foto: Digi24

Campionatul Mondial de Fotbal 2018 va fi cea de-a 21-a ediție a Campionatului Mondial de Fotbal și va avea loc în Rusia. La turneul final vor concura 32 de echipe, inclusiv țara gazdă, formatul final se menține ca la turneul precedent. Acesta va fi primul turneu care va avea loc în Europa de Est.

#1 Pe 2 decembrie 2010, Rusia a primit pentru prima dată în istorie dreptul de a găzdui Cupa Mondială și acesta va fi primul turneu care va avea loc în Europa de Est. Partea finală a turneului va avea loc între 14 iunie și 15 iulie 2018.

#2 La acest turneu vor participa 32 de echipe. Din Europa va juca Rusia (ea a primit automat un bilet la campionat ca competiții pentru țara gazdă) și alte 13 echipe (Belgia, Croația, Danemarca, Anglia, Franța, Germania, Islanda, Polonia, Portugalia, Serbia, Spania, Suedia, Elveția), din Africa – 5 (Egipt, Maroc, Nigeria, Senegal, Tunisia), din Asia 5 (Australia, Iran, Japonia, Arabia Saudită, Coreea de Sud) și America de Sud 5 (Argentina, Brazilia, Columbia, Peru, Uruguay), din America de Nord  3 (Costa Rica, Mexic, Panama).

La Stadion

#3 Meciurile Campionatului Mondial de Fotbal 2018 vor fi jucate în 11 orașe: Moscova (unde va avea loc și finala acestui Campionat), Sankt Petersburg, Ekaterinburg, Kazan, Samara, Volgograd, Nijni Novgorod, Saransk, Rostov-pe- Don, Kaliningrad, Soci.

123

#4 În perioada 17 iunie – 2 iulie 2017, Rusia a găzduit Cupa Confederațiilor -un alt turneu FIFA. Opt echipe au concurat la acest turneu: Rusia ca gazdă a Cupei Mondiale 2018, Germania – actualul campion mondial, Australia – câștigătoarea Cupei Asiei 2015, Chile – câștigător al Cupei Americii 2015, Mexic – câștigător al play-off-ului dintre titularii CONCACAF Gold Cup 2013 și 2015, Noua Zeelandă – câștigătoarea Cupei Națiunilor OFC 2016, Portugalia – actualul campion al Europei – și Camerun – câștigătorul Cupei națiunilor africane.

#5 Meciurile Cupei Confederațiilor au avut loc pe stadioanele a patru orașe. În Kazan și Soci, au fost jucate semifinalele, la Moscova, pe stadionul „Spartak” – meciul pentru locul trei, la St. Petersburg – meciul de deschidere și finala turneului.

#6 În octombrie 2014, a fost prezentat stilul Campionatului Mondial de Fotbal 2018 și emblema oficială, care este în forma trofeului principal al Cupa Mondială. Ideea principală a imaginii campionatului rus a fost tema visurilor și a explorării spațiului, animate de motive folclorice cu păsări de foc, matryoșhkas și modele populare.

Sportul Aradean

#7 Mascota campionatului a fost ales în procesul de votare online- Lupul „Zabivaka”, inventat de designerul Ekaterina Bocharova.

Telegraf

#8 Voluntarii vor participa la pregătirea și desfășurarea Campionatului Mondial. Ei vor fi pregătiți special în 20 de zone funcționale. În timpul Cupei Confederațiilor s-au implicat aproximativ 6 mii de persoane, iar aproximativ 15 mii vor fi implicați în pregătirea și desfășurarea Cupei Mondiale din 2018. Aproximativ 20 de mii de voluntari vor participa la programul „Voluntari urbani”.

#9 Campionatul Mondial de Fotbal 2018 și toate orașele care îl vor găzdui sunt reprezentate de ambasadori special selectați – oameni celebri care s-au născut în aceste orașe sau care sunt în legătură cu ei. Ambasadorii Campionatului Mondial vor promova sportul și un stil de viață sănătos și Cupa Mondială de Fotbal 2018.

#10 Festivaluri Fanilor – festivaluri speciale pentru fanii FIFA. Acestea vor fi locuri special amenajate pentru vizionarea publică a meciurilor din Cupa Mondială de la FIFA 2018 din Rusia pentru cei care nu au putut ajunge pe stadion. Pentru spectatori, aceste festivaluri sunt posibilitatea de a urmări într-un loc sigur transmisiunile live ale meciurilor celor mai bune echipe din lume.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente