„Eu vreau să văd un candidat puternic, susţinut de toate forţele sănătoase, ne-servile actualei guvernări, care pledează pentru restabilirea normalităţii şi o administraţie locală transparentă, eficientă şi cinstită în acest oraş”, a spus Gligor.

Întrebat dacă există un asemenea potenţial candidat, Gligor a răspuns: „Eu cred că da. Era desigur bine să fie înaintat, după un proces de consultare, candidatul comun, oficial declarat comun. Noi nu ştim toate detaliile discuţiilor între PAS şi Platforma DA, noi nu putem să comentăm acest lucru, pentru că nu cunoaştem în detaliu. Era bine, desigur, ambele partide să vină şi să anunţe candidatul împreună, însă înţeleg şi pasul făcut de Platforma DA şi faptul că încearcă să salveze cât mai mult din timp şi să transmită un mesaj foarte clar tuturor partenerilor de pe eşichierul centru-dreapta că Platforma DA are o intenţie foarte serioasă de a lupta pentru primăria acestui municipiu şi până la urmă eu cred că nu este rău că cu mult timp înainte totuşi sau cu cât mai mult timp posibil se declară aceste intenţii.”

Iar cât priveşte mesajul PD-ului în care zice că va sprijini candidatul unic pro-european pentru funcţia de primar al Chişinăului:

„Chiar dacă admitem un scenariu în care Partidul Democrat făţiş, pe faţă susţine candidatura dlui Năstase, nimic altceva decât intoxicarea spaţiului public cu acest pseudo-suport nu urmăresc. Şi urmăresc exact scopul invers – de a-l trage în jos pe Andrei Năstase în popularitatea lui şi în prestaţia lui, şi nu de a-l susţine”, a conchis Gligor.