La produsele vegetale, preţurile producătorului, adică preţurile medii de vânzare de către întreprinderile agricole, s-au micşorat în medie cu 1,9%. Mai esenţial au scăzut preţurile la culturi leguminoase pentru boabe - cu 23,9% (la măzăriche - cu 29,4%, mazăre (boabe uscate) – cu 25,2%), legume - cu 21,6% (bostani – cu 66,7%, ceapă uscată – cu 37,5%, sfeclă de masă – cu 30,4%, morcov – cu 28,5%, varză - cu 26,8%), floarea soarelui - cu 12,5%, bostănoase - cu 8,2%, rapiţă - cu 4,8%, soia - cu 4,2%, porumb - cu 5,1%.
Totodată, au crescut preţurile de vânzare la fructe şi pomuşoare de cultuăa – cu 33,6% (fructe săminţoase - cu 35,4%, fructe sâmburoase - cu 29,3%, pomuşoare - cu 11,5%), grâu – cu 4,5%, la cartofi - cu 3,9%.
La produsele animaliere preţurile medii ale producătorului s-au diminuat cu 3%. Аu scăzut preţurile la vite şi păsări (în masă vie) – cu 4% (păsări - cu 14,2%, bovine - cu 4,9%, ovine şi caprine - cu 4,2%), lână – cu 26,3%.
Totodată, au crescut preţurile la porcine (în masă vie) - cu 9,1% şi ouă alimentare - cu 2,1%.