/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Tănase, despre numirea lui Poalelungi la CC: Vreau să cred că nu va prelua cele mai „bune” practici de la CSJ

missing
07 martie 2018, ora 20:59

„Sper ca „îmbunătățirile” să nu presupună închiderea pentru societate a instituției după modelul CSJ, să nu presupună adoptarea deciziilor de inadmisibilitate, ori de câte ori CCM va fi chemată să dea un răspuns tranșant, la fel cum sper că antologica comunicare cu societatea prin intermediul comunicatelor de presă scrise în limbaj de lemn, să nu migreze de la CSJ la CCM. Dar de fapt, cel mai tare sper ca după alegerile din acest an și după schimbarea altor trei judecători să nu să se recurgă la „îmbunătățiri” prin revizuirea unor hotărâri ale CCM cum ar fi hotărârile cu privire la limba română, la neutralitate, identitatea constituțională europeană a Republicii Moldova etc”, a scris Tănase într-o postare pe o rețea de socializare.

Menționăm că pe 3 martie Mihai Poalelungi a fost ales în funcția de judecător la Curtea Constituțională din partea CSM. El a fost unicul candidat înscris în concurs. Pentru el și-au dat votul toți membrii Consiliului cu excepția ministrului Justiției, Alexandru Tănase și a judecătoarei Nina Cernat, care au absentat de la ședință.

Poalelungi a fost numit în funcția de judecător la CC după ce Panțîru și-a dat demisia din funcția de președinte, invocând motive personale. Anunțul lui Panțîru a venit la scurt timp după ce Tănase, în calitate de ministru al Justiției, a menționat că pe agenda sa de reforme se regăsește restructurarea Curții Supreme de Justiție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram