În cadrul discuţiilor, politicienii de la Chişinău le-au vorbit oamenilor despre necesitatea înlocuirii actualei clase politice cu alta, care să acţioneze în beneficiul cetăţeanului simplu.

„Am fost împreună cu Andrei Năstase şi câţiva colegi la Colibaşi, Cahul şi Cociulia, Cantemir. Nu cred că mai există vreun partid sau vreun lider politic la întâlnirile cu care în nişte săli îngheţate, cu geamurile îngheţate, cu multă lume în picioare s-ar rezista şi frigului, şi oboselii, peste trei ore de discuţii cu liderul Platformei Demnitate şi Adevăr Andrei Năstase. Iată că se întâmplă, vă mulţumesc”, a declarat secretarul general al Platformei DA, Chiril Moţpan.

Potrivit unui comunicat de presă, oamenii din partea locului spun că problemele cotidiene îi sufocă, iar încrederea în disponibilitatea guvernării de a le rezolva se diminuează constant. Iar în ceea ce priveşte sistemul mixt de vot, localnicii consideră că listele electorale nu vor elucida prea mult situaţia, întrucât există riscul ca să fie incluşi candidaţi mascaţi. La rândul său, preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr i-a îndemnat pe oameni să nu-şi risipească voturile şi să susţină doar partidele de opoziţie, cu o politică antioligarhică, proeuropeană.

„Aveţi garanţia că echipa Platformei Demnitate şi Adevăr nu se vinde, nu este o laşă şi e foarte important ca blocul pentru care s-a semnat pe 20 noiembrie anul trecut să se producă, să fie eficient şi să nu disperseze voturile”, a spus Andrei Năstase.

Vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a făcut o radiografie a ceea ce el numeşte „dezmăţ naţional şi genocid social, la care a fost şi este supus poporul timp de 9 ani”. S-a discutat despre jaful din sistemul bancar şi despre faptul că cetăţenii sunt obligaţi să plătească pentru acoperirea acestei fraude. În acest context, reprezentanţii Platformei DA au explicat care sunt priorităţile lor.

„Reformarea profundă a justiţiei şi combaterea corupţiei mari sunt priorităţile Platformei Demnitate şi Adevăr, iar obiectivele social-economice ale formaţiunii pentru următorii 3 ani, în cazul preluării puterii, sunt majorarea tuturor pensiilor peste minimum de existenţă, crearea cel puţin a 100 de mii locuri de muncă bine plătite, dublarea salariului mediu pe economie, acordarea sprijinului consistent producătorilor autohtoni, fermierilor, businessului mic şi mijlociu, majorarea semnificativă a finanţării pentru domeniile educaţiei şi sănătăţii”, se mai arată în comunicat.

Amintim că „Un milion de mâini” este o campanie iniţiată de Platforma Demnitate şi Adevăr acum jumătate de an. Reprezentanţii formaţiunii şi-au propus să cunoască problemele cetăţenilor, mergând prin localităţile din Republica Moldova, dar şi la conaţionalii noştri din diasporă.