Potrivit unor documente judiciare postate online marţi de avocatul lui Clifford Michael Avenatti, Trump - desemnat drept „David Dennison” - nu a semnat niciodată acordul ceea ce-l face invalid.

În documente se mai arată că Michael Cohen a recurs ulterior la „tactici de intimidare şi coerciţie” cu scopul de a obliga pe Clifford să semneze declaraţie falsă prin care a afirmat că relaţia ei cu Trump a fost o ştire falsă, după ce „acordul tăcerii” a fost dezvăluit în presă.

Cohen a declarat anterior că preedintele „neagă cu vehemenţă” că a avut o relaţie cu Clifford.

Plata în schimbul „acordului tăcerii” a fost făcută în octombrie 2016, chiar înainte de alegerile prezidenţiale şi în perioada dezvăluirii de către Access Hollywood a unei înregistrări în care Trump s-a lăudat că a agresat sexual femei.

La acea vreme, Clifford se afla în negocieri cu emisiunea ABC Good Morning America să apară şi să vorbească despre Trump, a dezvăluit The Wall Street Journal.

Clifford afirmă că a întreţinut relaţii sexuale cu Trump în urma unui celebru turneu de golf la Lake Tahoe, în 2006, la un an după ce acesta s-a căsătorit cu Melania, şi că aceste întâlniri au continuat „o bună parte din 2007”, potrivit plângerii.

Fiul lui Donald Trump cu Melania, Barron, s-a născut în martie 2006.