12:58:01 23.04.2024
Stiri

Chișinăul începe CURĂȚENIA de primăvară: Planul Silviei Radu

Social 07.03.2018 16:00 Vizualizări1215 Autor: Ziarul National
Chișinăul începe CURĂȚENIA de primăvară: Planul Silviei Radu


Primăria municipiului Chişinău anunță că a dat startul campaniei de salubrizare de primăvară.

Potrivit unui plan aprobat de primarul interimar, Silvia Radu, care urmează a fi realizat până pe 6 aprilie curent, în perioada campaniei de curăţenie de primăvară Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare va asigura salubrizarea teritoriilor de uz comun, a trotuarelor, a staţiilor de aşteptare a transportului public, a platformelor de colectare a deşeurilor menajere, dar şi curăţarea pilonilor şi a pereţilor unde au fost plasate anunţuri publicitare neautorizate.

De asemenea, Regia locativ-comunală va monitoriza lucrările de salubrizare şi amenajare a terenurilor aferente blocurilor de locuinţă, inclusiv a terenurilor de joacă pentru copii şi a celor de sport.

Documentul mai prevede că Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie va asigura salubrizarea străzilor şi a pasajelor subterane, dar şi spălarea şi vopsirea balustradelor podurilor şi a parapetelor de protecţie de pe străzi. Tot în această perioadă vor fi salubrizate şi amenajate toate curţile şi terenurile aferente grădiniţelor, şcolilor şi instituţiilor medicale din municipiu.

Concomitent, preturile de sector vor lichida gunoiştile neautorizate şi vor curăţa albiile bazinelor acvatice şi a râuleţelor din municipiu, inclusiv râuleţele Durleşti, Valea Gâştei, Holbacica, Ţiganca, Malina Mică, Valea Trandafirilor, Ciocana şi Munceşti.

Responsabilii din cadrul ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” vor efectua lucrări de curăţenie generală în parcuri, scuaruri, alei şi spaţiile verzi din Chişinău şi vor repara mobilierul urban. De asemenea, vor defrişa arborii avariaţi de pe domeniul public şi vor sădi copaci în locurile în care lipsesc.

Silvia Radu cere rapoarte săptămânale privind lucrările efectuate, pentru ca acestea să fie „vizibile”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md