La conferinţa trecută, Diacov a povestit că judecătoarea a intrat în cârdăşie cu procurorul Vasile Gherasimenco, fostul său adjunct, şi a dat o sentintă mai blândă unui inculpat. El s-a referit atunci şi la unele dosare de rezonanţă, pe care Vasilevici le-ar fi judecat cu încălcări. Din acest motiv, Ivan Diacov a depus un denunţ la Procuratura Generală, în care solicită ca fost magistrată să fie cercetată penal.

Deocamdată, nu se ştie dacă denunţul lui Diacov a fost examinat de către Eduard Harunjen. Ivan Diacov susţine că fosta judecătoare trebuie să fie trasă la răspundere pentru pronunţarea unor decizii contrare legii.

Amintim că magistrata Lilia Vasilevici l-a condamnat pe Vitalie Ciornîi, care vindea droguri, la cinci ani de închisoare cu suspendare. Ulterior, judecătorii de la Curtea de Apel Chişinău şi cei de la Curtea Supremă de Justiţie au decis că suspendarea executării pedepsei nu poate fi aplicată pentru persoanele care au comis o infracţiune deosebit de gravă. Ciornîi a fost condamnat la 7 ani de puşcărie, însă acesta a dat bir cu fugiţii imediat după decizia Liliei Vasilevici. Aceasta l-a judecat şi pe fostul secretar al Consiliului Municipal Vladimir Şerban pentru abuz în serviciu. Atunci, presa scria că judecătoarea ar fi de partea acuzării. Lilia Vasilevici a fost demisă din funcţie în 2015, prin decizia Consiliului Superior al Magistraturii.