/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Liber la tichetele de masă pentru angajați. Ce îți poți procura cu 45 de lei în localurile din Chișinău?

missing
06 martie 2018, ora 19:24

Astăzi a avut loc ceremonia oficială de lansare a serviciului pe piața din Moldova. Compania franceză a prezentat lista celor peste 600 de localuri din țară cu care a semnat deja parteneriate. Între acestea se numără, atât cafenele și cantine, cât și restaurante selecte. În oricare din aceste localuri, angajații vor putea lua masa de prânz contra unui tichet.

Dacă într-o cafenea sau cantină din capitală poți mânca de 45 lei – o salată și o supă, în restaurant, tichetul ne-a ajuns doar pentru un ceai sau o cafea. Restul le achităm adițional, din buzunarul nostru.

Unii oameni spun că tichetul de 45 de lei nu ar fi suficient.

Dar ce să cumperi de 45 lei? O supă și gata

Eu cred că nimic, cred că doar un croissant și un ceai, încă dacă e suficient

De 45 lei mi-ar ajunge un borș, un ceai și pâine

Oamenii spun că pentru un prânz pe măsură este nevoie de sume mai mari.

„Cred că suma variază între 80 și 100 lei,” a spus

Totul este scump. Eu am luat o pârjoală și un chefir acolo și am dat 65 de lei

Cred că suma variază între 80 și 100 lei

Măcar vreo 100 lei – 150 lei, pentru ca omul să poată primi un talon-talon

Deși unii oamenii susțin că acest tichet nu le-ar ajunge pentru a lua prânzul în oraș, angajatorii vor scoate din buzunare, lunar, câte 960 de lei pentru fiecare angajat. Alexandra Can are o companie de marochinărie, unde activează zeci de angajați. Ea a recunoscut că urmează să le ofere, în viitorul apropiat, tichete de masă.

Este un avantaj un plus pentru angajații noștri. Este o investiție în om și este o cheltuială, pentru că nicio investiție și nicio pregătire de cadre nu există fără investiții,” a declarat Alxandra Can, agent economic.

De asemenea, angajatorii care vor oferi angajaților tichete de masă, vor fi scutiți de plata taxelor salariale. Firma franceză care va presa serviciul spune că angajații vor putea utiliza bonurile în orice perioadă a zilei și chiar câte 2-3 concomitent, în cazul în care, în anumite zile, nu au reușit să le utilizeze. Tichetele vor fi valabile timp de jumătate de an.

Astăzi suntem gata să lansăm tichetele de masă pe suport de hârtie, în scurt timp vom veni și cu cardul electronic,” a spus Dumitru Cozmolici, director Grupul.

Ministrul Economiei, Chiril Gaburici, prezent la evenimentul de lansare, a spus că aceste tichete sunt importante în procesul de transparență a activității financiare a companiilor. Totuși, el a spus că nu are nevoie de astfel de tichete.

Eu nu număr cât consum la prânz, în mare parte mănânc mâncare pregătită acasă,” a declarat Chiril Gaburici, Ministrul Economiei

Potrivit companiei care va tipări tichetele de masă, convertirea tichetelor de masă în bani este interzisă. Inițiativa de introducere a tichetelor de masă aparține preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu. În timp ce autorii legii afirmă că tichetele de masă vor contribui la reducerea economiei subterane şi la majorarea veniturilor la bugetul de stat, experţii în economie se arată sceptici în privința reușitei acestui proiect.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram