Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Schimbări la Victoriabank: șefia Comitetului…

Schimbări la Victoriabank: șefia Comitetului de Direcție a fost preluată de Grupul Financiar Banca Transilvania

sursa: moldnova.eu

Victoriabank anunță schimbări în managementul băncii. Acționarii băncii au considerat oportună completarea top managementului cu reprezentanți ai Grupului Financiar Banca Transilvania. Astfel, începând de astăzi, 5 martie, Bogdan Pleşuvescu a fost numit Preşedinte al Comitetului de Direcție, iar Vasile Donica – Vicepreşedinte al Comitetului de Direcție. Cei doi au obținut aprobarea Băncii Naționale a Moldovei pentru exercitarea funcției.

Anterior, funcția de prim-vicepreședinte al Comitetului de Direcție a fost deținută de Corneliu Ghimpu, nepotul lui Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal din R. Moldova.

„Echipa BC Victoriabank SA mulțumeşte domnului Corneliu Ghimpu, Prim-vicepreședinte al Comitetului de Direcție al BC Victoriabank SA, pentru efortul depus și rezultatele remarcabile obținute sub coordonarea sa de către BC Victoriabank SA”, se arată într-un comunicat al Victoriabank.

Bogdan Pleșuvescu, Preşedinte al Comitetului de Direcție Victoriabank

Bogdan Pleşuvescu are peste 17 ani de experiență în management şi o vastă expertiză în domeniul comercial şi al afacerilor. În ultimii 7 ani şi-a extins aria de competență în domeniile: remediere credite, workout, reglementare, fuziuni şi achiziții de instituții financiar-bancare din România. A făcut parte din echipele restrânse de negociatori ale Băncii Transilvania (BT) în tranzacțiile majore din ultimii ani, şi anume achiziția Volksbank şi Bancpost de BT. Este Preşedintele Comisiei Juridice a Asociației Române a Băncilor din România, membru al Turnaround Management Association România şi membru al Consiliului Director al Asociației Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar din România. În 2017 a fost nominalizat de pretigiosul portal de specialitate The Legal 500 în clasamentul GC Powerlist Central and Eastern Europe, care cuprinde cei mai influenți General Counsel din Europa Centrală şi de Est.

Vasile Donica este economist de aproape 20 de ani, cu experiență în domenii precum audit, banking, workout şi

Vasile Donica – Vicepreşedinte al Comitetului de Direcție Victoriabank

leasing. A coordonat timp de 5 ani BT Leasing MD, companie devenită lider de piață în funcție de valoarea finanțărilor de mijloace fixe acordate în leasing.

După finalizarea tranzacției în luna ianuarie, curent, Banca Transilvania și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) au devenit acționari majoritari, având 66,77% din capitalul social al BC Victoriabank SA. Astfel, Banca Transilvania anunță că va replica modelul său de business la BC Victoriabank SA. Având în vedere această strategie, acționarii băncii din R. Moldova, împreună cu Corneliu Ghimpu, Prim–vicepreședinte, au considerat oportună completarea top managementului cu reprezentanți ai Grupului Financiar Banca Transilvania.
Banca Transilvania şi BERD, ca parteneri strategici şi acționari la BC Victoriabank SA, şi-au propus să continue creșterea băncii şi să contribuie la consolidarea mediului bancar din R. Moldova.

După ce la începutul acestui an, BT și BERD au preluat 39,20% din total acțiuni emise prin intermediul companiei olandeze VB Investment Holding B.V. și au devenit acționari majoritari cu o cotă de 66,77% din capitalul social al Victoriabank, BT a inițiat preluarea restului de acțiuni. Acționarii care acceptă condițiile ofertei de preluare pot obține formularul de vânzare la sediul băncii în perioada 14 februarie − 24 aprilie 2018. BT va comunica rezultatele ofertei publice de preluare obligatorie imediat după finalizarea procedurii, în conformitate cu prevederile legale.

Citiți și: Experți economici, despre preluarea Victoriabank de către BERD și Banca Transilvania

 

Foto antet: moldnova