18:28:33 23.04.2024
Stiri

VIDEO // Organizațiile de media cer autorităților să ia măsuri vizavi de persoanele care au agresat echipa de filmare de la „Jurnal TV”

Social 05.03.2018 17:15 Vizualizări1666 Autor: Ziarul National


O echipă de filmare a postului „Jurnal TV” a fost agresată astăzi, numită cu cuvinte indecente și lovită cu lopata de curățat zăpada, la poarta omului de afaceri Iurie Luncaşu.

Jurnaliștii spun că filmările au loc în cadrul unei investigaţii cu privire la mai multe contracte cu statul, încheiate de una dintre firmele lui Iurie Luncaşu şi credite de zeci şi sute de milioane obţinute de la „Victoriabank” în schimbul unor gajuri cu valoare mult mai mică.

Echipa „Jurnal TV” a depus o plângere împotriva agresorului.

Organizațiile neguvernamentale din domeniul mass-media și-au exprimat îngrijorarea vizavi de acest incident și au solicitat autorităților să-i pedepsească pe cei care au agresat jurnaliștii și i-au împiedicat să-și facă treaba pe subiecte de interes public.

„Condamnăm acțiunile violente la adresa jurnaliștilor aflați în exercițiul funcțiunii. Precizăm, de asemenea, că Legea cu privire la libertatea de exprimare stipulează, în articolul 4, că mass-media are sarcina de a informa publicul asupra problemelor de interes public şi de a efectua, în conformitate cu responsabilitățile sale, investigații jurnalistice. Reamintim, de asemenea, că vorbele sau faptele care lovesc în demnitatea persoanei sunt pasibile de răspundere contravențională conform art. 69 al Codului contravențional, iar împiedicarea intenționată a activității mass-media sau a jurnalistului sunt sancționate de Codul penal (art. 180 prim)”, se arată într-o declarație a ONG-urilor de media.

Inspectoratul General de Poliție a anunțat pe Facebook că s-a autosesizat și că va cerceta acest caz.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md