„Au venit persoane străine ca si data trecută, aceleaşi persoane. Chiar la 7.00 la deschiderea secţiei de votare au fost aduse 5 persoane străine care au votat şi au plecat direct. Îi aduc cu maşinile”, susţine o femeie din localitate.

„De dimineaţă s-au prezentat persoane străine, pentru că ştiau că în timpul zilei lumea se va aduna aici la alegeri şi repede au venit de dimineaţă.
Până la ora 9.00 persoane au fost numai din partea primarului”, a declarat Anastasia Comerzan, observator la alegerile locale din Topala.

Alţii l-au acuzat pe Gribineţ că ar fi mituit alegătorii.

„De luni până ieri seara tot şedeau în faţa magazinului le dădea bere, o sută de grame, cu asta îi cumpăra pe beţivani. Primarul şi fraţii primarului, toţi şapte şedeau acolo în faţa magazinului”, a afirmat un locuitor.

„Am auzit că le-a dat iepuri, bani, cireşe. Da, săptămâna aceasta şi de când s-a început votarea”, a precizat o femeie din sat.

Primarul degrevat, Ion Gribineţ, care candidează pentru un nou mandat pe listele Partidului Democrat, nu a fost de găsit pentru comentarii.

În satul Topala, raionul Cimişlia, rezultatele scrutinului din 14 iunie au fost anulate după ce mai mulţi cetăţeni au devastat secţia de votare şi au distrus buletinele de vot fiind nemulţumiţi că în satul lor vin să voteze persoane străine. Nici alegerile repetate din 28 iunie nu s-au desfăşurat în linişte. Şi atunci câţiva localnici au încercat să blocheze procesul de vot în repetate rânduri, din aceleaşi motive. Poliţiştii au intervenit astfel încât cei care au venit la urne au putut să-şi exprime dreptul de vot. Chiar şi aşa, nici unul dintre cei patru candidaţi nu au reuşit să acumuleze 50 la sută plus un vot pentru a deveni primar.