16:38:13 25.04.2024
Stiri

Aceşti investitori în criptomonede vor să se răzbune pe escrocii care i-au jupuit. RĂZBUNARE este cuvântul principal

Știri 03.03.2018 20:41 Vizualizări2859 Autor: Ziarul National
Aceşti investitori în criptomonede vor să se răzbune pe escrocii care i-au jupuit. RĂZBUNARE este cuvântul principal zf.ro


Şase investitori au intentat proces împotriva BitConnect, acuzând compania de escrocherie la diferite niveluri în tranzacţiiile cu criptomonede. Avocatul acestora spune că există şanse să recupereze prejudiciul de 771.000 de dolari, dar chiar şi după interzicerea BitConnect în Texas şi Carolina de Nord, tot va fi foarte dificil, conform Bloomberg, transmite zf.ro.

Aşa că au decis să ia justiţia în propriile mâini. Grupul şi-a luat denumirea de „Paza Cripto” (n.r. eng – Crypto Watchdogs, deşi o parte dintre aceştia au preferat să-şi ascundă identitatea reală. Grupul oferă recompensă pentru informaţii despre oricine este implicat în BitConnnect. Plata va fi făcută în JusticeCoin, moneda pe care aceştia o vor emite.

„Venim pentru voi toţi”, au spus „Paza Cripto” pe website-ul acestora, unde postează videoclipuri cu persoane care cred ei că au legătură cu BitConnect. ”Ştim unde sunteţi, ce faceţi şi când faceţi!”

Victimele acuză BitConnect că folosesc o tactică de marketing priamidală, cu participanţi care primesc comision pentru faptul că aduc noi membrii. Încercările de a contacta compania pentru declaraţii au fost fără succes.

Frustrările acestora nu sunt doar în legătură cu BitConnect. În lumea criptomonedelor, care suferă de o pandemie de escrocherii, este foarte uşor să fii păcălit. Multe dintre site-urile de investiţii în cripto nu oferă informaţii de contact, precum multe dintre acestea au sediile în afara statului unde activează.

„Este o protecţie a investitorului substanţial diminuată pe pieţele cripto faţă de pieţele noastre tradiţionale, iar pe această piaţă sunt oportunităţi mult mai mari pentru fraude şi manipulare”, a spus Jay Clayton, preşedintele SEC (Security and Exchange Commission), autoritatea de supraveghere financiară a SUA.

Organizatorii din spatele Pazei Cripto sunt în mare parte anonimi. Chris Summers, care răspunde întrebărilor din partea presei, a spus că grupul a adunat mai mult de 1.000 de oameni care s-au înregistrat ca fiind victimele BitConnect. Grupul de asemenea mai apelează la membrii pentru o contribuţie de 100 de dolari care va face posibilă crearea criptomonedei JusticeCoin. Banii vor mai fi folosiţi să îi găsească pe deţinătorii BitConnect.

„În organizaţia noastră, avem un slogan pe care ne place foarte mult să-l folosim”, a spus Summers într-un email. ”Avem un morman atât de mare de probe despre Bitconnect cu promoterii şi directorii lor, încât dacă acest morman ar fi de pământ, am avea destul încât să săpăm o groapă, să-i aruncăm acolo şi tot ar mai rămâne pământ cât să construim un munte deasupra lor.”


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md