icon

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu reprezentanții Consiliului Atlantic

02-03-2018 08:40
879

Perspectivele dialogului strategic moldo-american, procesul de implementare a reformelor în Republica Moldova și prioritățile pentru asigurarea stabilității la nivel regional au fost discutate, în seara zilei de ieri, de premierul Pavel Filip și reprezentanții Consiliului Atlantic - vicepreședintele Damon Wilson și Ambasadorii Alexander Vershbow și John Herbst.

 

Șeful Executivului a exprimat recunoștință pentru buna cooperarea existentă între țara noastră și Consiliul Atlantic și a apreciat contribuţia centrului analitic în formarea unei abordări constructive din partea comunităţii internaţionale transatlantice.

 

Pavel Filip a relatat despre programul activ de reforme implementat în Republica Moldova, menționând că în cei doi ani de guvernare s-a reușit restabilirea încrederii partenerilor externi și creșterea semnificativă a popularității UE. Totodată, premierul a accentuat importanța unei comunicări deschise și permanente cu partenerii străini, pentru a putea fi evaluată clar evoluția lucrurilor în țara noastră.

 

În context, vicepreședintele executiv al Consiliului Atlantic, Damon Wilson, a apreciat determinarea Guvernului în realizarea reformelor, în special în continuarea reformării sectorului justiției și în lupta împotriva corupției. Reprezentanții centrului au subliniat, totodată, că susțin angajamentul constructiv al SUA de a rezolva problemele existente la nivel regional și de a asigur stabilitatea. În acest sens, Conferința interparlamentară „Georgia, Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate”, care se desfășoară la Chișinău, constituie o sursă de inspirație pentru elaborarea unei strategii pe termen lung.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30