Tiraspolul a reconfirmat că va construi un așa-numit ”terminal vamal” în satul Bâcioc

La ședința Comisiei Unificate de Control din 1 martie, care s-a desfășurat în orașul Bender, a fost abordată din nou problema edificării de către partea transnistreană a posturilor de control în preajma podului dintre localitățile Gura Bâcului și Bâcioc.

În pofida propunerilor conducătorului delegaţiei Federaţiei Ruse și ale reprezentantului Ucrainei în CUC și CMÎ menite să contribuie la asigurarea liberei circulații pe acest pod, delegația transnistreană a refuzat să prezinte careva garanții privind abținerea de la acțiuni unilaterale și necoordonate cu CUC, a respins propunerile constructive propuse de mediatori.

Co-președintelui Oleg Beleakov a confirmat că pretinsele structuri din regiune intenționează să extindă infrastructura și să construiască un așa-numit „terminal vamal” în satul  Bâcioc, unde vor fi antrenați reprezentanți ai autoproclamatelor structuri de forță: ”grăniceri”, ”vameși”, ”milițieni” etc.

Delegația Republicii Moldova în CUC și-a exprimat repetat îngrijorarea față de intențiile a.n. structuri de forță de la Tiraspol, menționând că acestea vor duce la tensionarea situației în zona de responsabilitate a forțelor de pacificare și vor crea noi impedimente în libera circulație a persoanelor de pe ambele maluri ale râului Nistru.

Următoarea şedinţă a Comisiei va avea loc pe data de 15 martie 2018.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare